«Ευχαριστώ την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, κάνουν εξαιρετική δουλειά»

«Ευχαριστώ την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, κάνουν εξαιρετική δουλειά»

Ο Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Συμμαχικών Δυνάμεων Νάπολης και των Ναυτικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής των ΗΠΑ απαντά στο news.gr

Την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη επαίνεσε ο Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Συμμαχικών Δυνάμεων Νάπολης και των Ναυτικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής των ΗΠΑ, Ναύαρχος Τζέιμς Φόγκο απαντώντας σε σχετική ερώτηση του news.gr που συμμετείχε σε τηλεφωνική συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η αμερικανική πρεσβεία στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση που του θέσαμε σχετικά με την μέχρι τώρα απόδοση των Ελληνικών F-16 στην μεγαλύτερη ΝΑΤΟική άσκηση από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου στην Νορβηγία απάντησε ως εξής:

«Σας ευχαριστώ για την ερώτηση. Έχω εξαιρετική σχέση με τον Έλληνα ΑΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Αποστολάκη. Θέλω να του πω απλά ένα γεια από εδώ πάνω την Νορβηγία. Επίσης στην κοινή σας δύναμη τον Αρχηγό της Αεροπορίας σας. Σε ευχαριστώ που έστειλες τα 4 F-16 εδώ πάνω.

Ήμουν ενθουσιασμένος χθες με τους γαλανούς ουρανούς στην ακτή του Τροντχάιμ όταν δύο F-16 (σ.σ Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας) πέταξαν από πάνω συνοδεύοντας ένα AWACK του ΝΑΤΟ. Ήταν κατά την διάρκεια της έναρξης της επίδειξης και καθόμουν με τον Γενικό Γραμματέα (σ.σ του ΝΑΤΟ). Προφανώς πετούσαν και πραγματοποιούν τις αποστολές του και κάνουν εξαιρετική δουλειά. Σας ευχαριστώ για αυτό».

Να θυμίσουμε πως όπως είχε δημοσιεύσει το news.gr η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση με την αποστολή 4 μαχητικών F-16 που λαμβάνουν μέρος σε επιχειρήσεις στον αρκτικό κύκλο και επιτελικό προσωπικό σε προωθημένο στρατηγείο ειδικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ.

Στην άσκηση Trident Juncture συμμετέχουν συνολικά 50.000 στρατιώτες, 65 πολεμικά πλοία και 250 μαχητικά αεροπλάνα στον αρκτικό κύκλο στη Νορβηγία.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που μίλησε στο news.gr η ελληνική αποστολή στη Νορβηγία κάνει την δουλειά που ξέρει πολύ καλά και κάτι τέτοιο είναι επακόλουθο.