Ο «πόλεμος της νύχτας» και τα σχέδια δολοφονίας που φοβίζουν την ΕΛ.ΑΣ.

Ο «πόλεμος της νύχτας» και τα σχέδια δολοφονίας που φοβίζουν την ΕΛ.ΑΣ.

Τι αναφέρει σε κατάθεση της μια 48χρονη γυναίκα

Ένας πόλεμος δίχως τέλος φαίνεται πως έχει ξεσπάσει στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος στον οποίο δεν φαίνεται να μπαίνει τέλος άμεσα.

Ενδεικτική της αιματοχυσίας στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος είναι ότι λίγες ώρες μετά το συμβάν στον Πειραιά, δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας, ένας 46χρονος Ελληνοαυστραλός.

«Συναντιόμασταν ύστερα από εντολές βαρυποινίτη με τον Βαγγέλη, είτε στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης είτε σε εμπορικά κέντρα, όπου κάναμε τους πελάτες, παίρναμε καροτσάκια και μιλούσαμε στους διαδρόμους των μαγαζιών. Ο βαρυποινίτης μου είχε πει ότι "είναι καλό παιδί ο Βάγγος, μπραβιλίκια κάνει". Ο λόγος που συναντιόμασταν ήταν επειδή ο Βαγγέλης είχε πληροφορίες για έναν άλλον ποινικό που κάνει διακοπές στη Λευκάδα και θα κανόνιζαν να τον σκοτώσουν μαζί με τον "Δήμο" και κάποιους άλλους.

Ακόμη ο βαρυποινίτης μού είχε ζητήσει να δώσω στον Βαγγέλη φωτογραφίες για την πρόεδρο ενός δικαστηρίου για να ξέρει ποια είναι και να μη φάμε λάθος άνθρωπο. Πήγαμε έξω από το σπίτι της δικαστού στο Χαλάνδρι. Του είπα να έχει το νου του επειδή τη φυλάνε αστυνομικοί και συγκεκριμένα τουλάχιστον ένας που είχα δει και την πάνε και τη φέρνουν με αυτοκίνητο της Αστυνομίας, όχι περιπολικό που οδηγεί αστυνομικός.

Όταν του είπα ότι τη φυλάει αστυνομικός, ο Βαγγέλης μου είπε "τότε θα φύγει και αυτός μαζί"».

Πρόκειται για την κατάθεση που είχε δώσει προ τριετίας μια 48χρονη γυναίκα σχετικά με τα εγκληματικά σχέδια και τις διασυνδέσεις του 38χρονου που τραυματίστηκε σοβαρά πριν από πέντε ημέρες σε ένοπλη επίθεση, από αγνώστους, στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ επέβαινε στο αυτοκίνητό του, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Βήματος» της Κυριακής.

Ο 38χρονος θεωρείται από την ΕΛ.ΑΣ. άνθρωπος «ειδικών αποστολών» επιχειρηματιών και ύποπτος (χωρίς τεκμηρίωση) για πολλά ανεξιχνίαστα συμβόλαια θανάτου. Μάλιστα, φέρεται να έχει και ρόλο συνδετικού κρίκου με φυλακισμένους.

Ένας πρωτοφανής πόλεμος έχει ξεσπάσει στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος. Επρόκειτο για την 10η εγκληματική ενέργεια σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο, που τρομάζει την ΕΛ.ΑΣ., η οποία φοβάται κλιμάκωση των επιθέσεων τις επόμενες μέρες, αναφέρει το ρεπορτάζ. Ενδεικτική της αιματοχυσίας στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος είναι ότι λίγες ώρες μετά το συμβάν στον Πειραιά, δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας, ένας 46χρονος Ελληνοαυστραλός.

Όλο το ρεπορτάζ στο «Βήμα της Κυριακής» που κυκλοφορεί