Το προφίλ του δολοφόνου του 46χρονου στη Βούλα και το κοστολόγιο μιας εκτέλεσης

Το προφίλ του δολοφόνου του 46χρονου στη Βούλα και το κοστολόγιο μιας εκτέλεσης

Οι εκτελεστές είναι οι λεγόμενοι δολοφόνοι – «τουρίστες»

Με αμείωτη ένταση μαίνεται ο πόλεμος στον κόσμο της μαφίας, όπως άλλωστε επιβεβαιώνεται από τη δολοφονία του 46χρονου ελληνοαυστραλού επιχειρηματία και τη μαφιόζικη επίθεση την Τρίτη στην Ακτή Κονδύλη στον Πειραιά σε βάρος αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων άνδρα που φέρεται να σχετίζεται με κυκλώματα της νύχτας.

Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα αναφορικά με την εκτέλεση του 46χρονου, η αστυνομία ερευνά το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας τόσο από την οικία του θύματος στο Πανόραμα Βούλας όσο και από γειτονικά σπίτια, που ενδεχομένως έχουν καταγράψει καρέ καρέ τον δράστη ή τους δράστες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ από τα «Νέα», το συμβόλαιο θανάτου, πιθανότατα υπογράφηκε στο εξωτερικό και ο εκτελεστής έχει ήδη διαφύγει εκτός Ελλάδας. Οι αρχές, όπως αναφέρει η εφημερίδα, αναζητούν έναν άνδρα βραχύσωμο γύρω στο 1,70 που φορούσε σκούρα ρούχα και τζόκει ενώ θεωρείται βέβαιη η συμμετοχή και συνεργού.

Στη ΓΑΔΑ, πιστεύουν ότι ο δράστης έχει διαφύγει στο εξωτερικό και κρίνοντας από παλαιότερες παρόμοιες υποθέσεις, θεωρούν πως οι εκτελεστές προέρχονται κατά κύριο λόγο από την Αλβανία, την Τσετσενία και γενικά από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Σύμφωνα πάντα με τα «Νέα», εκτελεστές είναι οι λεγόμενοι δολοφόνοι – «τουρίστες» οι οι οποίοι εμφανίζονται στην Ελλάδα λίγο πριν από τις εκτελέσεις και να επιστρέψουν αεροπορικώς στην έδρα τους. Όσο για το κοστολόγιο, μια δολοφονία ξεκινά από 10.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει τις 50.000 ευρώ.

Πού στρέφονται οι έρευνες

Οι έρευνες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στρέφονται στο ευρύτερο περιβάλλον του 46χρονου, ενώ στο μικροσκόπιο μπαίνουν και οι επιχειρηματικές κινήσεις του.

Το θύμα, που είχε απασχολήσει τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, επρόκειτο το βράδυ που έπεσε νεκρός, να πάει στα εγκαίνια της νέας επιχείρησής του, φύλαξης και καθαρισμού κτιρίων στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, γεγονός, που όπως όλα δείχνουν, γνώριζαν οι δράστες και του είχαν στήσει ενέδρα θανάτου.

Σημειώνεται, ότι την ώρα της δολοφονίας, τα δύο παιδιά του 46χρονου βρίσκονταν σε διπλανό σπίτι, ενώ η σύζυγός του, που είναι γνωστό μοντέλο, συμμετείχε σε επίδειξη μόδας.