Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Παπαευαγγέλου

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Παπαευαγγέλου

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης οι πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους από τον πρώην αντιπρόεδρο της Jumbo

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, προκάλεσε η υπόθεση πώλησης ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές, στην οποία φέρεται να πρωταγωνιστεί ο πρώην αντιπρόεδρος της Jumbo, Ευάγγελος Παπαευαγγέλου.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός παρήγγειλε την διενέργεια έρευνας από την Οικονομική Εισαγγελία, προκειμένου να πέσει φως στις πτυχές της υπόθεσης, την οποία αποκάλυψαν οι Κινεζικές αρχές στο πλαίσιο ελέγχου, καθώς στη χώρα τους έχουν επιβληθεί capital controls.

Ο κ. Παπαευαγγέλου φέρεται να είχε συστήσει προσωπική εταιρία, μέσω της οποίας έκανε πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω της χρήσης POS.

Μέσω εταιρίας real estate εμφανίζεται να προσέγγισε πλούσιους Κινέζους πελάτες, στους οποίους πρότεινε τη μεταφορά ποσών από 10.000 έως 20.000 ευρώ μέσω POS, κάνοντας δήθεν συναλλαγές, προκειμένου να αποκτήσουν σπίτι, αλλά και χρυσή βίζα στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα μπορούσαν να βγάλουν εκτός της Κίνας και χιλιάδες ευρώ, «σπάζοντας» τα capital controls που ισχύουν εκεί.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι έρευνα για το θέμα διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.