Το σχέδιο για να αλλάξουν τα Εξάρχεια με την άφιξη του μετρό και νέους πεζόδρομους

Το σχέδιο για να αλλάξουν τα Εξάρχεια με την άφιξη του μετρό και νέους πεζόδρομους

Πού θα υπάρχουν έξοδοι του σταθμού, πεζόδρομος θα γίνει η Τοσίτσα και «πράσινα» τα πεζοδρόμια της Στουρνάρη

Σημαντικές αλλαγές που αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά την εικόνα της πλατείας των Εξαρχείων αλλά και του ευρύτερου ιστορικού τριγώνου που την περικλείει αναμένεται να φέρει η άφιξη του μετρό στο σημείο.

Η «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» βρίσκεται σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό Αρχαιολογικό και το Επιγραφικό Μουσείο, την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και την Αττικό Μετρό καταρτίζοντας ένα σχέδιο που θα αλλάξει ολόκληρη την περιοχή στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας.

Η πρόταση που βρίσκεται υπό συζήτηση αφορά την μετονομασία του σε Σταθμός Εξάρχεια-Μουσείο (στην γραμμή 4) ενώ παράλληλα προβλέπεται η πεζοδρόμηση της ιστορικής οδού Τοσίτσα αλλά και η επέκταση των πεζοδρομίων της οδού Στουρνάρη με «πράσινο» τρόπο, με τις σχετικές νησίδες πρασίνου και φύτευσης.

Σε επιστολή που απέστειλε η «Ανάπλαση Αθήνας» προς την Αττικό Μετρό και τους εμπλεκόμενους φορείς ζητείται η «βελτίωση του σχεδιασμού της εξόδου του σταθμού Εξάρχεια της Γραμμής 4 του Μετρό, με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες του Αρχαιολογικού Μουσείου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με τα οποία βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση».

Η Τεχνική Ομάδα της «Ανάπλασης Αθήνας ΑΕ» έχει επεξεργαστεί η διαμόρφωση εξόδων του μετρό επί των οδών Στουρνάρη-Τρικούπη και Τοσίτσα-Τρικούπη, εκτός του τριγωνικού περιγράμματος της πλατείας Εξαρχείων. «Αυτή η λύση δίνει τη δυνατότητα συνδυασμού του νέου σταθμού με το έργο της μερικής πεζοδρόμησης των δύο οδών προκειμένου να αποτελέσουν άμεσο άξονα σύνδεσης με τα δύο σημεία ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα μπορεί να μετονομασθεί ο σταθμός σε Μουσείο/Εξάρχεια, αναδεικνύοντας το σύμπλεγμα πολιτισμού του Μουσείου – Πολυτεχνείου» αναφέρει η επιστολή.

@Athens Anaplasis SA

7
σχόλια
 1. avatar Gpol

  Για ψάξτε να βρείτε ποιοι αγόρασαν ακίνητα στη περιοχή
  Θα εκπλαγείτε !

 2. avatar μηχανοβιος

  μαλλον ρεμουλα ειναι για να φανε λεφτα καποια λαμογια.γιατι αλλιως βαλτε και ενα σταθμο στην διασταυρωση λ.αλεξανδρας και πατησιων.

 3. avatar pepi87

  αν δε φυγουν αναρχικοι και αλλοδαποι προκοπη δε θα δουμε! να τα λεμε ολα|!

 4. avatar Μιχαλης

  ρε παιδια πατε καλα τι λετε μετρο στα εξαρχεια δεν παμε καλα μαλλον ειναι ενα σχεδιο στο να σπασει ο κλειος της Αναρχιας και να μπορει η Αστυνομια να πατησει μεσα στην πλατεια μην μας λετε χαζομαρες ολα κολπα του συστηματος ειναι ξεφτιλα αληθεια πραγματικη ξεφτιλα

 5. avatar no name

  ρεφιλεκανεμουμιαχαρητηνεπομενηφοραπουθαγραψειςκαποιοσχολιοβαλετονουςγιατιμαςμπερδευεις...

 6. avatar Νικολαος

  ΕνδιαφερονΤοσυγκεγκριμενοΕργοΤηςΑΤτικοΜετρογιατιΕτσιΘαΑλλαξειτοκετροτηςΑθηνας.

  1. avatar ΠρασινοΣαπουνι

   ΟχιΜονοδΕνδιαφερονΠολυΕνδιφαρονΤοΕργοΤηςΑΜΕΤΡΟΓιαΝαΞανανιωσειΤοΚεντρο

Παρακαλούμε περιμένετε ...