Το ΕΣΡ θα αποφασίσει για την ώρα μετάδοσης του Survivor

Το ΕΣΡ θα αποφασίσει για την ώρα μετάδοσης του Survivor

Προσφεύγει στο ΣτΕ - Τι υποστηρίζει ο τηλεοπτικός σταθμός

Το Συμβούλιο της Επικρατείας καλείται να αποφασίσει ποια θα είναι η ώρα μετάδοσης της εκπομπής Survivor καθώς είναι εκείνο που θα δώσει λύση στην διαφωνία που έχει προκύψει μεταξύ του ΕΣΡ και του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Ήδη, στον τηλεοπτικό σταθμό έχει γίνει σύσταση για παράβαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας που αφορούν την προστασία των ανηλίκων. Και τώρα το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο πρέπει να κρίνει εάν θα κάνει δεκτή την προσφυγή που κατέθεσε ο ΣΚΑΙ μετά τη σχετική σύσταση για το περιεχόμενο του εν λόγω προγράμματος

Σύμφωνα με το ΕΣΡ «για την παρακολούθηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων (και άλλων παρόμοιων) εκ μέρους των ανηλίκων τηλεθεατών, είναι απαραίτητη η συναίνεση των γονέων τους, οι οποίοι φέρουν την ευθύνη των σχετικών επιλογών».

Έτσι, κατά το ΕΣΡ, η σήμανση για τα προγράμματα αυτά είναι της «3ης κατηγορίας» και όχι της «2ης κατηγορίας» που επιτρέπει την μετάδοση πριν τις 9 μ.μ. Ο τηλεοπτικός σταθμός, όμως, από την πλευρά του υποστηρίζει ότι από το ΕΣΡ ελήφθησαν ενδεικτικά αποσπάσματα από την επίμαχη εκπομπή με αντιδράσεις και διαλόγους των παικτών που κρίθηκαν ότι μπορεί να έχουν δυσμενή επίδραση στην προσωπικότητα, στην ηθική και πνευματική ανάπτυξη των ανηλίκων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...