Έρευνα για τη διαρροή περί κλήτευσης υπόπτων για τη Μάνδρα

Έρευνα για τη διαρροή περί κλήτευσης υπόπτων για τη Μάνδρα

Θα ελεγχθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων

Έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν και να διωχθούν ποινικά όσοι έδωσαν στον Τύπο την πληροφορία, ότι καλούνται με την ιδιότητα του υπόπτου περισσότεροι από 10 αιρετοί και κρατικοί υπάλληλοι για τις πλημμύρες στη Μάνδρα, διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, διέταξε την προκαταρκτική εξέταση με αφορμή διαμαρτυρία της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, η οποία στις 2 Οκτωβρίου φέρεται να απέστειλε αναφορά στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κοινοποιώντας την και στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Στην αναφορά της η κ. Δούρου έχει επισυνάψει σχετικά δημοσιεύματα, επισημαίνοντας ότι σε εκείνη «μέχρι και την προηγούμενη ημέρα δεν είχε επιδοθεί καμία κλήση για ανωμοτί εξηγήσεις».

Στόχος της έρευνας, που θα διενεργήσει εισαγγελέας Πρωτοδικών, είναι να ελεγχθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, μεταξύ αυτών της παράβασης καθήκοντος και της διαρροής εγγράφων δικογραφίας, η οποία φέρεται να έγινε περίπου 10 ημέρες μετά τη διαβίβαση της από την Εισαγγελία στην εκτελούσα την παραγγελία αρχή.

Παρακαλούμε περιμένετε ...