Κυνηγητό και σύλληψη διακινητή μεταναστών στη Θράκη

Κυνηγητό και σύλληψη διακινητή μεταναστών στη Θράκη

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς

Δύο άντρες συνελήφθησαν χθες και σήμερα στους νομούς Έβρου και Ξάνθης, για παράνομη προώθηση στο εσωτερικό της χώρας συνολικά 15 μεταναστών σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις.

Ο ένας από τους συλληφθέντες, ένας 39χρονος Έλληνας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού στην Εγνατία Οδό Κήπων–Αλεξανδρούπολης, που τον εντόπισαν να ανεβάζει σε ταξί έξι μη νόμιμους μετανάστες, προκειμένου να τους μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Ο δεύτερος, ένας 36χρονος αλλοδαπός συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Εθνική Οδό Κομοτηνής–Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τοπείρου που τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧ αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα εννέα μη νόμιμους μετανάστες, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 36χρονος, όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Λίγο πιο κάτω, το αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του και ανατράπηκε. Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν ο 36χρονος διακινητής και πέντε διακινούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης για νοσηλεία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.