Αναβλήθηκε η δίκη Γερμενή, Ηλιόπουλου για επίθεση σε βάρος μικροπωλητών

Αναβλήθηκε η δίκη Γερμενή, Ηλιόπουλου για επίθεση σε βάρος μικροπωλητών

Δεν παρέστησαν στο δικαστήριο οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς και τρεις ουσιώδεις μάρτυρες

Για τις 13 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλου, που κατηγορούνται για την επίθεση σε βάρος μικροπωλητών στο πανηγύρι της Ραφήνας το Σεπτέμβριο του 2012.

Οι δυο βουλευτές, οι οποίοι κατηγορούνται για αντιποίηση αρχής από κοινού, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εκτέλεση βιαιοπραγιών στα πλαίσια διατάραξης κοινής ειρήνης, επέλεξαν να μην καθίσουν στο εδώλιο και να εκπροσωπηθούν από τους συνηγόρους τους. Η αναβολή της δίκης αποφασίστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, προκειμένου να κλητευθούν τρεις ουσιώδεις μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και οι δύο πολιτικώς ενάγοντες, ενώ στον καθέναν από αυτούς επιβλήθηκε πρόστιμο 60 ευρώ για λιπομαρτυρία.

Λίγο πριν αναβληθεί η δίκη στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε αστυνομικός που είχε υπηρεσία στο συγκεκριμένο πανηγύρι. «Δεν καταλάβαμε πως έγινε η επίθεση…Είδαμε τους πάγκους αναποδογυρισμένους αλλά δεν καταλάβαμε τι έγινε… Είδαμε πενήντα άτομα και μας ρώτησαν αν έχουν άδεια οι μικροπωλητές. Εγώ δεν ήξερα κανέναν από αυτούς παρά μόνο τους Ηλιόπουλο και Γερμενή. Και ξαφνικά είδαμε έναν πάγκο που αναποδογύρισε... δεν καταλάβαμε τί έγινε» είπε ο μάρτυρας για να ακούσει τον πρόεδρο να τον ρωτά: «Ως δια μαγείας;».

Μάρτυρας: Δεν ξέρω πως έγινε... Έτσι ξαφνικά...

Πρόεδρος: Η δουλειά σας είναι να ξέρετε. Τί συνέβη;

Μάρτυρας: Δεν καταλάβαμε... Εμείς ήμασταν εκεί για άλλο πράγμα.

Πρόεδρος: Δηλαδή αν γίνεται κάτι στα πλαίσια του αυτοφώρου μπροστά στα μάτια σας, δεν κάνετε κάτι γιατί έχετε άλλη δουλειά;

Μάρτυρας: Δεν μπορούσαμε. Ήταν μακριά και ήμασταν μόνο δύο άτομα. Ό,τι έγινε, έγινε ξαφνικά. Είδαμε τους πάγκους αναποδογυρισμένους, δεν καταλάβαμε...

Πρόεδρος: Δεν υπήρξαν φωνές και οχλαγωγία;

Μάρτυρας: Πώς! Είχε κόσμο, χαμός γινόταν. Κοιτάξαμε και εμείς και τα είδαμε όλα ανάποδα…