Θρήνος και οργή για αρχιλοχία που «έσβησε» ξαφνικά στο Βόλο

Θρήνος και οργή για αρχιλοχία που «έσβησε» ξαφνικά στο Βόλο

Καταγγέλλεται ότι η βραδινή βάρδια του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου ήταν κενή ελλείψει οδηγών

Η εμποροπανήγυρη στο Βελεστίνο στην αρχή της εβδομάδας, σημαδεύτηκε από ένα τραγικό γεγονός, το θάνατο ενός 44χρονου που αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και κατέρρευσε, ενώ η βραδινή βάρδια του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου ήταν κενή ελλείψει οδηγών.

Πρόκειται για τον αρχιλοχία στην 64 Μ.Ε. του στρατοπέδου Γεωργούλα, ο οποίος δεν κατέστη δυνατό να σωθεί, όπως γράφει ο Taxydromos.gr.

Το τραγικό συμβάν προκάλεσε μεγάλη οργή. Πολίτες που ήταν στην εμποροπανήγυρη διαμαρτύρονταν για τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου. Ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος εισάγει το θέμα για συζήτηση στη Βουλή με ερώτησή του με τίτλο: «Οι ελλείψεις οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές». Αγανάκτηση εξέφρασε από την πλευρά του ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας.

Σκηνές σοκ

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα. Ο στρατιωτικός βρισκόταν στο παζάρι και περπατούσε ευδιάθετος, όταν αισθάνθηκε ξαφνικά έντονη αδιαθεσία.

Εκείνη την ώρα μία παρέα συναδέλφων του τον φώναξε στο τραπέζι όπου καθόταν. Ο 44χρονος κάθισε στην καρέκλα και στη συνέχεια κατέρρευσε.

Άμεσα οι συνάδελφοί του και ο γύρω κόσμος κινήθηκαν για να τον βοηθήσουν. Στο διπλανό τραπέζι ήταν ιδιώτης γιατρός και νοσηλεύτρια οι οποίοι παρείχαν τις πρώτες βοήθειες επί τουλάχιστον μισή ώρα, αλλά μάταια. Ο 44χρονος δεν επανερχόταν.

Για τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο τελικά έσπευσε στον τόπο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Βόλου. Το πλήρωμα παρέλαβε τον αρχιλοχία και τον διακόμισε στο Αχιλλοπούλειο, όπου διαπιστώθηκε και τυπικά ο θάνατός του.

Το Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου άρχισε να λαμβάνει καταθέσεις για το τι ακριβώς συνέβη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία διέταξε τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής προκειμένου να διαλευκανθούν τα πλήρη αίτια θανάτου.

Επισημαίνεται ότι ο άτυχος στρατιωτικός δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας. Εντούτοις, η νεκροψία – νεκροτομή που διενήργησε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο αρχιλοχίας έχασε τη ζωή του από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.