Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους στο «Ναυάγιο»

Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους στο «Ναυάγιο»

Η παραλία έχει εκκενωθεί ενώ έχει απαγορευθεί από τη λιμενική αρχή Ζακύνθου η προσέγγιση σκαφών μέχρι νεωτέρας

Συνεχίζονται οι έρευνες των αντρών της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του Λιμενικού σώματος στο Ναυάγιο της Ζακύνθου, μετά τη πτώση βράχων που σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι σε τμήμα της διάσημης παραλίας, ενώ εκεί βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες με μικρά παιδιά

Στο σημείο βρίσκονται κλιμακιο της ΕΜΑΚ από τη Αθήνα, κλιμακιο της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα και την επιχείρηση συντονίζει ο ταξιαρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υπεύθυνος για τα Ιόνια Νησιά,  κ. Κυριακόπουλος.

Εκπαιδευμένο σκυλί της ΕΜΑΚ ερεύνησε δύο φορές τα συντρίμμια των βράχων, δίχως να βρει κάτι, ενώ υπεύθυνοι της πυροσβεστικής με θερμικές κάμερες έστειλαν, στο εργαστήριό στη Αθήνα, υλικό για εξέταση.

Βίντεο: Η στιγμή της κατολίσθησης στο «Ναυάγιο»

Όπως ανέφεραν πηγές στο ΕΚΑΒ μιλώντας στο news.gr από το σημείο τα ασθενοφόρα παρέλαβαν μια γυναίκα 34 ετών, τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά ελαφρά τραυματίες

Όπως επισημαίνεται από το Λιμενικό Σώμα η παραλία έχει, προληπτικά, εκκενωθεί, ενώ έχει απαγορευθεί από τη λιμενική αρχή Ζακύνθου η προσέγγιση σκαφών μέχρι νεωτέρας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ιδιοκτητών σκαφών που ήταν στην περιοχή την ώρα που έπεσαν οι βράχοι, στο συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας είχαν αγκυροβολήσει τρία σκάφη αναψυχής με επιβάτες. Ένα μεγάλο κομμάτι βράχου κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες.