Συγκινεί ο πατέρας του 15χρονου που αυτοκτόνησε λόγω bullying

Συγκινεί ο πατέρας του 15χρονου που αυτοκτόνησε λόγω bullying

«Σπάω την σιωπή μου, λόγω της έναρξης της σχολικής χρονιάς»

Λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και για να μην ζήσει καμία άλλη οικογένεια το δράμα που έζησε ο ίδιος, ο πατέρας του 15χρονου μαθητή που αυτοκτόνησε στην Αργυρούπολη καθώς είχε πέσει θύμα bullying από τους συμμαθητές του έκανε μία συγκλονιστική ανάρτηση - κατάθεση ψυχής στο Facebook, παροτρύνοντας όλους τους γονείς να είναι κοντά στα παιδιά τους και όλα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα στο σχολείο, να μην φοβούνται να μιλήσουν.

«... Αγαπητά μου παιδιά, φυσικά και έχω να ζητήσω και από εσάς κάτι. Σε κάθε σχολείο, υπάρχουν παιδιά και κάθε παιδί, είναι ένα μικρό θαύμα. Υπάρχουν παιδιά που φορούν γυαλιά, υπάρχουν παιδιά που έχουν σπυράκια, υπάρχουν παιδιά που το χρώμα του δέρματος τους είναι μελαμψό, υπάρχουν παιδιά που είναι ψηλά, παιδιά που είναι κοντύτερα, υπάρχουν παιδιά που έχουν διαφορετικό θρήσκευμα, υπάρχουν παιδιά που έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, υπάρχουν παιδιά που είναι εξυπνότερα, παιδιά που είναι περισσότερο εύσωμα, παιδιά που είναι λιγότερο εξωτερικά όμορφα (θα μπορούσα να γράφω για ώρες).

ΌΛΑ αυτά τα παιδιά, θα πρέπει να χαίρουν αποδοχής και σεβασμού, γιατί είναι μεν διαφορετικά, αλλά ίσα. Έχουν τις ίδιες ανάγκες τα ίδια θέλω τα ίδια όνειρα και αποζητούν σχεδόν τα ίδια πράγματα. Αν είσαστε στην κατηγορία των παιδιών που νομίζουν ότι αυτά που γράφω, είναι λάθος, σας παροτρύνω να ζητήσεις από τους γονείς σου να επισκεφτείς έναν ειδικό, σου έχουν εμφυσήσει δηλητήριο μίσους και οφείλεις και εσύ αλλά και οι γονείς σου να το ψάξεις. Αν από την άλλη είσαι από αυτούς που σε κοροϊδεύουν, γελούν σε βάρος σου, σε χτυπούν, σου στέλνουν μηνύματα, σε παίρνουν τηλέφωνα βρίζοντας,προσπαθούν να σε μειώσουν και ό,τι άλλο που δεν μπορώ να φανταστώ.

Μ Ι Λ Η Σ Ε , και θα το ξανά γράψω, Μ Ι Λ Η Σ Ε , μόνο έτσι θα αποφύγεις τα χειρότερα . Μ Ι Λ Η Σ Ε , ακόμα και αν δεν είσαι εσύ ο δέκτης όλων των παραπάνω, αλλά είσαι μάρτυρας και βλέπεις να γίνονται δίπλα σου. Δεν θες να μιλήσεις στους γονείς σου, ΟΚ, μίλησε στους δασκάλους σου. Δεν θες ούτε και σε αυτούς, ΟΚ υπάρχουν αρμόδιες αρχές. Φοβάσαι, ότι θα σε πουν καρφί, ΟΚ, υπάρχουν τηλεφωνικές γραμμές στήριξης.

Υπάρχουν τρόποι και άνθρωποι που σίγουρα θα σε καταλάβουν, φτάνει να Μ Ι Λ Η Σ Ε Ι Σ.

Το δικό μου παιδί, Ο Νικόλας μας, δεν μας είπε ποτέ τίποτα, αν μας είχε πει, σίγουρα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα και σήμερα θα ήταν κοντά μας. Θεωρώ την επιλογή του αυτή πέρα για πέρα λανθασμένη, μην κάνετε λοιπόν το ίδιο λάθος» γράφει χαρακτηριστικά.