Οι ΗΠΑ ανακαινίζουν την πρεσβεία τους στην Αθήνα

Οι ΗΠΑ ανακαινίζουν την πρεσβεία τους στην Αθήνα

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο του news.gr - Οφελος 1,2 εκατ. δολ. για την οικονομία της Αθήνας

Το ποσό του 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να φέρει στην τοπική οικονομία το έργο της ανακαίνισης της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. Το έργο συνολικά εκτιμάται στα 342,7 εκατομμύρια δολάρια.

Η τελετή της έναρξης των εργασιών έγινε παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και διακεκριμένων φιλοξενούμενων.

Ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ τόνισε ότι η ανακαίνιση της πρεσβείας σηματοδοτεί και την επιθυμία των ΗΠΑ για εμβάθυνση-ενίσχυση της συμμαχίας με την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων στους εκπροσώπους του Τύπου, ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ. «Είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτό, επειδή σηματοδοτεί το έτος στο οποίο η Ελλάδα βγήκε από το πρόγραμμα και επιστρέφει στην οικονομική ευημερία, καθώς και ότι είναι ένα σημαντικό έτος της σύσφιξης των σχέσεων με τις ΗΠΑ, που άρχισε με την επίσκεψη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο», είπε ο κύριος Πάιατ, για να απαριθμήσει κάποιες από τις συμφωνίες μεταξύ των χωρών.

«Βλέπουμε τη φετινή Έκθεση ως ευκαιρία να σηματοδοτηθεί η επιστροφή της Ελλάδας στην οικονομική ανάπτυξη και για έρθουν αμερικανικές επιχειρήσεις στη χώρα, για να εξετάσουν τις προοπτικές επενδύσεων», συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρέσβης.

Σε ερώτηση για τα πολιτικά μηνύματα που στέλνει αυτή η κίνηση, ο κ. Πάιατ απάντησε: «Δουλεύουμε πολύ σκληρά για να τονίσουμε όχι μόνο τις οικονομικές προοπτικές, αλλά και την ενδυνάμωση των σχέσεων μας. Είναι κάτι το οποίο ο περιφερειάρχης, κ. Τζιτζικώστας, μου ανέφερε πριν από περίπου έναν χρόνο». Για να αναφερθεί και στις πτυχές αυτής της επέκτασης. «Το μήνυμα είναι ότι οι ΗΠΑ, οι άνθρωποι της Αμερικής, είναι πεπεισμένοι να στηρίξουν την Ελλάδα, καθώς αναδύεται από την οικονομική της κρίση».

Φωτογραφίες και βίντεο: Γιάννης Κέμμος