Ώρες εθνικής υπερηφάνειας χάρη στους Έλληνες αθλητές

Ώρες εθνικής υπερηφάνειας χάρη στους Έλληνες αθλητές

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους έκαναν του Έλληνες να χαμογελούν

Η 9η Αυγούστου θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη των Ελλήνων φιλάθλων και όχι μόνο. Οι επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού, σε καιρούς που η χώρα μας θρηνεί για τους νεκρούς από τις φονικές πυρκαγιές, έκαναν το παγκόσμιο αθλητικό κίνημα να υποκλιθεί στο μεγαλείο του.

Οι μεγάλες κυρίες του επί κοντώ, η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου έκαναν την Ευρώπη να υποκλιθεί για χάρη τους. Η Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, με νέο ρεκόρ αγώνων, την ίδια στιγμή που η Νικόλ Κυριακοπούλου ήταν δεύτερη.

Σε ηλικία μόλις 20 ετών, ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε ο κορυφαίος άλτης μήκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Ο Τεντόγλου κατέκτησε την πρώτη θέση στον τελικό με άλμα στα 8,25.

Στο Ευρωπαϊκό της κολύμβησης που γίνεται στην Γλασκόβη, ο Κριστιάν Γκολομέεβ έσπασε την... κατάρα της τέταρτης θέσης και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο, πετυχαίνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και στο τένις, στη μεγαλύτερη μέχρι τώρα στιγμή της καριέρας του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε και απέκλεισε τον κάτοχο του τίτλου σε 13 Γκραν Σλαμ, Νόβακ Τζόκοβιτς, στον γ’ γύρο του Rogers Cup που φιλοξενείται στο Τορόντο.

Επί 2,5 χρόνια ο Λευτέρης Πετρούνιας κατακτά συνεχώς το χρυσό μετάλλιο σε όποια διοργάνωση κι αν έχει λάβει μέρος (επτά χρυσά συνολικά) και επί 2 χρόνια κατακτά την πρώτη θέση στους κρίκους συνεχώς, ακόμη και σε προκριματικό γύρο.Ως πρώτος λοιπόν και ως αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, το τέταρτο στην σειρά, πέρασε και από τον προκριματικό γύρο των κρίκων, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ενόργανης γυμναστικής, που διεξάγεται στην Γλασκόβη.

Μετά την πρόκριση στα 470 γυναικών με τις Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου, η Ελλάδα θα είναι παρούσα στην ιστιοπλοΐα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020 και στα Laser Radial μετά την πρόκριση που ήρθε από την Βασιλεία Καραχάλιου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Άαρχους.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί και η επιβλητική νίκη του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο επί της Λουκέρνης για το Europa League που τον φέρνει «αγκαλιά» με την πρόκριση στα play off...

Και όλα αυτά, μόνο σε 24 ώρες.

ΣΥΡΙΖΑ: Θερμά συγχαρητήρια στους Έλληνες αθλητές

Τους Έλληνες αθλητές για τις επιτυχίες τους στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου συγχαίρει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του.

«Θερμά συγχαρητήρια στον Μίλτο Τεντόγλου για την πανευρωπαϊκή πρωτιά. Θερμά συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη και στην Νικόλ Κυριακοπούλου για το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο αντίστοιχα αλλά και για την ελληνική δυναστεία που χτίζεται πλέον στο άθλημα του επί κοντώ σε παγκόσμιο επίπεδο» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκφράζει θερμά συγχαρητήρια «στον Κριστιάν Γκολομέεβ για το ασημένιο μετάλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης της Γλασκόβης. Θερμά συγχαρητήρια σε όλες και σε όλους όσους εργάστηκαν για αυτές τις νίκες».

Και σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του: «Οι κορυφαίες αυτές επιτυχίες των νεότερων αθλητών μας αποτελούν ένα μεγάλο κατόρθωμα τη στιγμή που η χώρα μας προσπαθεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Σε αυτό το περιβάλλον, όλοι και όλες που πετύχατε αυτές τις μεγάλες διακρίσεις, θα πρέπει να αισθάνεστε διπλά υπερήφανοι. Παρόλο τις αντιξοότητες που συναντήσατε, καταφέρατε να κατακτήσετε την κορυφή αλλά και να μας εμπνεύσετε. Η αισιοδοξία, η τόλμη και το πείσμα σας αποτελεί για εμάς τον οδηγό στην προσπάθεια που καταβάλουμε για να οικοδομήσουμε ένα σύστημα όπου η πρόσβαση στην άθληση για όλους και για όλες θα αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα και, ταυτόχρονα, τον τελικό σκοπό».

Συγχαρητήρια του προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση στις Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου

Συγχαρητήρια για το μοναδικό επίτευγμα, όπως αναφέρει, της κατάκτησης του χρυσού και αργυρού μεταλλίου στο ίδιο άθλημα, στο άλμα επί κοντώ, στην Κατερίνα Στεφανίδη και τη Νικόλ Κυριακοπούλου απηύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης.

«Πρόκειται για μια μεγάλη στιγμή του ελληνικού αθλητισμού, μια πρωτοφανής επιτυχία μια χώρα να κατακτά την πρώτη και τη δεύτερη θέση με την Κατερίνα Στεφανίδη και την Νικόλ Κυριακοπούλου στο ίδιο άθλημα, το άλμα επι κοντω, έχοντας στον τελικό μια ακόμη αθλήτρια, την Ελένη Πόλακ, που άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Το επίτευγμα των δύο μεταλλίων αποδεικνύει περίτρανα ότι το ταλέντο, το αγωνιστικό ήθος, η αποφασιστικότητα, η σκληρή δουλειά, η συνέπεια και η αποφασιστικότητα ανταμείβονται. Συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη και την Νικόλ Κυριακοπούλου για την υπερπροσπάθειά τους και τη μεγάλη διπλή νίκη, συγχαρητήρια στους προπονητές, την Ομοσπονδία τους και όλους όσους στήριξαν τις αθλήτριες μας στην πορεία τους» τονίζει χαρακτηριστικά σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής.

Συγχαρητήρια του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, στις Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου

Τα συγχαρητήριά του στις Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου, για το χρυσό και αργυρό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, εκφράζει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

"Μας κάνατε υπερήφανους με τις επιτυχίες σας. Αποδείξατε, ότι η προσπάθεια και η προσήλωση στους στόχους οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα. Είστε το καλό παράδειγμα για την νεολαία μας" αναφέρει ο κ. Λεβέντης.

Συγχαρητήριο μήνυμα του ΚΚΕ 

Θερμά συγχαρητήρια στον Κριστιάν Γκολομέεβ για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα 50 μ. ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης στη Γλασκόβη, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Αποτελεί διπλή επιτυχία, καθώς πέτυχε και νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Καλή δύναμη με υγεία για τη συνέχεια!» αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Θερμά συγχαρητήρια στις Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου για την κατάκτηση του χρυσού και ασημένιου μεταλλίου αντίστοιχα, στον τελικό του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο, απευθύνει με ανακοίνωσή του το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΚΚΕ.

«Οι δύο μεγάλες αθλήτριες μετά από μία δύσκολη χρονιά κατάφεραν να βρεθούν στην κορυφή της Ευρώπης. Καλή δύναμη για τους επόμενους αγώνες!» τονίζει το ΚΚΕ.