«Χρυσός» ο Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου

«Χρυσός» ο Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου

Κατέκτησε την πρώτη θέση με άλμα στα 8,25

Σε ηλικία μόλις 20 ετών ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε ο κορυφαίος άλτης μήκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Ο Τεντόγλου κατέκτησε την πρώτη θέση στον τελικό με άλμα στα 8,25.

Αυτό το άλμα ήταν αρκετό για να του δώσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, καθώς ξεπέρασε κατά πολύ τον Γερμανό Χάινλε και τον Ρώσο Νικιφόροφ που και οι δύο έφτασαν ως τα 8,13.

Πρόκειται για το ένατο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων.

Οι ανακοινώσεις των πολιτικών

Τα θερμά του συγχαρητήρια για την κορυφαία ευρωπαϊκή διάκριση εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. «Οι ευχές όλων μας σας συνοδεύουν για ανάλογες διακρίσεις σε Παγκόσμιο και Ολυμπιακό επίπεδο».

Τα συγχαρητήριά του στον Μίλτο Τεντόγλου για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μέσω twitter.

Συγχαρητήρια στον Μίλτο Τέντογλου έδωσε με tweet του και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εκφράζουμε τα θερμότατα μας συγχαρητήρια στον Μίλτο Τεντόγλου για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Βερολίνο. Ο νεαρός πρωταθλητής μας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και περίτρανη απόδειξη των δυνατοτήτων της νέας γενιάς. Με το πάθος, τον δυναμισμό του και την επίμονη προσπάθεια μπόρεσε να αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης και να τονώσει το ηθικό όλων των Ελλήνων. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια στον αγώνα του μελλοντικές διακρίσεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

Με ανάρτησή στο Twitter και ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης συγχαίρει για τη μεγάλη επιτυχία το Μίλτο Τεντόγλου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...