Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στα Γεράνεια Όρη

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στα Γεράνεια Όρη

Οι επιχειρήσεις κατάσβεσης θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, λίγο μετά τις 22:00 η πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη, παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα, καθώς έχουν ανακοπεί τα μέτωπα τόσο προς τους Αγίους Θεοδώρους όσο και προς το Λουτράκι.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επιχειρούν 228 πυροσβέστες με 114 οχήματα και 56 άτομα πεζοπόρο, 13 οχήματα ΟΤΑ, 10 βυτιοφόρα οχήματα και 5 μηχανήματα έργου. Από αέρος επιχείρησαν συνολικά εκ περιτροπής 14 ελικόπτερα και 11 αεροσκάφη.

Ρόδος - Αλεξανδρούπολη

Στην περιοχή Μόντε Σμίθ της Ρόδου η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις έξι το απόγευμα καθώς και η πυρκαγιά στην περιοχή Κοίλα Αλεξανδρούπολης που εκδηλώθηκε στις τέσσερις το απόγευμα αντιμετωπίστηκαν άμεσα χωρίς να προκύψουν προβλήματα.

Περιπολίες στα καμμένα

Παράλληλα, συνεχίζονται στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων. Μάλιστα, στην περιοχή της Κινέτας και της Ραφήνας διενεργούνται περιπολίες της αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου προκειμένου να προστατευθούν οι ιδιωτικές περιουσίες.

Απαγόρευση drone

Τέλος, η Πυροσβεστική Υπηρεσία τόνισε ότι απαγορεύεται η πτήση drone στις περιοχές που έχουν πληγεί, επισημαίνοντας πως αποτελεί σοβαρή παράβαση και δημιουργεί κινδύνους ασφάλειας πτήσεων. Εξαιρούνται οι πτήσεις, όπως είπε, που έχουν την προβλεπόμενη άδεια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και την έγκριση του ΠΣ.