«Δεν διώχθηκε ποινικά, αλλά πολιτικά»

«Δεν διώχθηκε ποινικά, αλλά πολιτικά»

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της Βίκυς Σταμάτη

Σύντομη ήταν Λιγότερο η απολογία της Βίκυς Σταμάτη ενώπιον της Δικαιοσύνης, για σκέλος της υπόθεσης με τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών. Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου μετέβη στην Ευελπίδων λίγες ημέρες μετά τον σύζυγό της, για την υπόθεση με το ποσό των περίπου 700 χιλιάδων ελβετικών φράγκων, που φέρεται να επενδύθηκε σε ασφαλιστήριο ζωής.

Σύμφωνα με την κατηγορία, το επίμαχο ποσό εισπράχθηκε από τον Άκη Τσοχατζόπουλο ως μέρος της «μίζας»  για να προχωρήσουν οι συμβάσεις των υποβρυχίων και των TOR M1.

«Σας ευχαριστούμε θερμά και για την παρουσία σας και για τη συμπαράστασή σας. Όλους ανεξαιρέτως, δεν κάνουμε διακρίσεις. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι πως σήμερα δικαιωθήκαμε απόλυτα. Ήταν μια ηθική απονομή σε ένα διωγμένο άτομο. Δεν διώχθηκε ποινικά, αλλά πολιτικά. Χρησιμοποιήθηκε ως μοχλός πίεσης από μια ανίερη συμμαχία ανθρώπων, γιατί η υπόθεση αυτή είχε και αγγέλους και δαίμονες», δήλωσε αρχικά ο συνήγορός της, Φραγκίσκος Ραγκούσης, στους εκπροσώπους του Τύπου.

Και συνέχισε: «Τις επόμενες ημέρες η κ. Τσοχατζοπούλου Βασιλική θα δώσει στη δικαιοσύνη τα πλήρη στοιχεία, που θα κάνει τους διάφορους σατανάδες της υπόθεσης να σταματήσουν να χορεύουν. Να έρχονται και να συμπράττουν με δικαστικές Αρχές του εξωτερικού, να τρώνε τα λεφτά και κλεμμένα από τους ίδιους και μάλιστα με τη συνδρομή δικηγόρων και τη συνεννόηση των δικαστικών Αρχών».

«Αυτό το δράμα της οικογένειας Τσοχατζόπουλου, που είναι ένα δράμα της γυναίκας αυτής και του ανήλικου παιδιού της θα λάβει τέλος, με τη συνδρομή της Δικαιοσύνης που σήμερα έδειξε το ανθρώπινο στοιχείο και την ηθική δικαίωση της γυναίκας αυτής, που τόσον καιρό, τόσα χρόνια, κάτω από έναν θυσιαστικό ρόλο, που πραγματικά ήταν σε μια ομηρία. Δεν παντρεύτηκε υπουργό, δεν περπάτησε στο κόκκινο χαλί, αλλά βρέθηκε τη φυλακή για τις προσωπικές της επιλογές», συμπλήρωσε ο κ. Ραγκούσης.

Για το σε ποιους αναφέρεται, απάντησε: «Θα υπάρξει ανακοίνωση και τοποθέτηση της κ. Βασιλικής Τσοχατζουπούλου μέσα στις επόμενες ημέρες μέσω της Δικαιοσύνης».

Από την πλευρά της, η Βίκυ Σταμάτη, είπε: «Με κάλυψε ο συνήγορος μου, δεν έχω να πω τίποτα άλλο, δηλώσεις στον δρόμο δεν πρόκειται να κάνω. Ευχαριστώ».

Φωτογραφίες και βίντεο: Γιάννης Κέμμος