Πατέρας Δώρας Ζέμπερη: Είναι καθαρόαιμος δολοφόνος και παμπόνηρος

Πατέρας Δώρας Ζέμπερη: Είναι καθαρόαιμος δολοφόνος και παμπόνηρος

Σε κλίμα έντασης συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία της εφοριακού

Πανικός επικράτησε στην δίκη για την δολοφονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη όταν ο αδελφός της κινήθηκε εναντίον του 58χρονου κατηγορούμενου. Ο νεαρός είχε μόλις ολοκληρώσει την κατάθεση του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

«Ήταν το στήριγμα μας. Μας καθοδηγούσε σε όλα... Ήταν φίλη, αδελφή, μάνα και πατέρας...», ανέφερε και κατεβαίνοντας από το βήμα του μάρτυρα επιχείρησε να πλησιάσει τον κατηγορούμενο ενώ οι αστυνομικοί μπήκαν ασπίδα για να τον προστατεύσουν. Την ίδια στιγμή, ο πατέρας της άτυχης κοπέλας κινήθηκε από το πίσω μέρος της δικαστικής αίθουσας εναντίον του 58χρονου ο οποίος έπεσε στο έδαφος θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα αποφύγει την επίθεση. Χρειάστηκε η παρέμβαση των αστυνομικών για να μην επεκταθούν τα επεισόδια. Η αδελφή του θύματος ξέσπασε φωνάζοντας: «τέρας, καμία δίκη για εσένα. Θα πεθάνεις... Τι τον φυλάτε;».

«Πήρε το παιδί μας ...» φώναξαν και οι υπόλοιποι συγγενείς. Η πρόεδρος του δικαστηρίου απέβαλε από την δικαστική αίθουσα τους συγγενείς απειλώντας ότι θα προχωρήσει τη διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών στην περίπτωση που δεν πέσουν οι τόνοι.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κατηγορούμενος είναι ο δολοφόνος. «Χτύπησε το παιδί στην καρδιά. Είναι καθαρόαιμος δολοφόνος και παμπόνηρος» είπε. Ολόκληρη η οικογένεια της άτυχης εφοριακού άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η δολοφονία να συνδέεται με την δουλειά της καθώς, όπως είπαν, φοβόταν και είχε άγχος λόγω των ελέγχων και των μεγάλων προστίμων που επέβαλε η υπηρεσία της. Μάλιστα, κατέθεσαν πως οι γείτονες είχαν δει τον κατηγορούμενο, ο οποίος έμενε κοντά στο σπίτι τους, να παρακολουθεί την 33χρονη.

«Θα ήθελα να τον σκοτώσω, να τον πληρώσω με το ίδιο νόμισμα»

Η μητέρα της 33χρονης καταθέτοντας στο δικαστήριο ζήτησε  να βρεθεί την αλήθεια. «Αυτό το κάθαρμα θέλω να μου πει γιατί σήκωσε τα χέρια του στο παιδί μου που δεν είχε πειράξει ούτε μυρμήγκι... Έπρεπε να του έχουν κόψει τα χέρια και 10 δις ποινή να του βάλετε δεν έχει αξία. Θέλω να μάθω την αλήθεια , το παιδί μου δεν είχε εχθρούς. Δεν πιστεύω ότι σκότωσε το παιδί μου για ένα κινητό και πέντε ευρώ» είπε και ξέσπασε: «Το κτήνος δεν θέλω να το βλέπω. Κανένα ελαφρυντικό. Που το βρήκε τόσο μίσος. Δεν είναι άνθρωπος, είναι ανθρωπόμορφο τέρας. Θα ήθελα να τον σκοτώσω, να τον πληρώσω με το ίδιο νόμισμα».

Η μητέρα και τα αδέλφια της 33χρονης εφοριακού αναφέρθηκαν στην αφοσίωση της στην οικογένεια τους. Ήταν εκείνη που τους στήριζε οικονομικά, τους καθοδηγούσε. Ήταν ο αρχηγός. «Το παιδί μου δεν χάρηκε τίποτα. Εγώ ακουμπούσα πάνω της. Δούλευε σαν το σκυλί για μην λείψει τίποτα στην οικογένεια. Μαζί παλεύαμε και πήρα μόνο χαρές από αυτό το παιδί» είπε σε μια αποστροφή του λόγου της η μητέρα της άτυχης κοπέλας αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο πατέρας της την είχε χρεώσει με δάνεια χιλιάδων ευρώ τα οποία η ίδια εξοφλούσε.