Αποφυλακίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος για λόγους υγείας

Αποφυλακίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος για λόγους υγείας

Τι δήλωσαν οι δικηγόροι του

Αποφυλακίστηκε πριν από λίγη ώρα ο Άκης Τσοχατζόπουλος από τις φυλακές Κορυδαλλού. Ο πρώην υπουργός είχε επιστρέψει στη φυλακή, αφού είχε καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό σε 19 χρόνια κάθειρξη.

Στις δηλώσεις του, κατά την έξοδό του από τις πύλες των φυλακών, ο πρώην υπουργός τόνισε ότι «θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που στηρίζουν αυτούς τους θεσμούς της Δικαιοσύνης, όπως είναι το νοσοκομείο "Άγιος Παύλος" του Κορυδαλλού, που με στήριξε και ξεπέρασα όλα αυτά με την υγεία μου, αλλά και τις νομικές υποθέσεις. Συγχρόνως θέλω να ευχαριστήσω τη διευθύντρια στο νοσοκομείο, τον αρχιφύλακα και όλο το προσωπικό, που κατάλαβα κάτω από ποιες συνθήκες ασκούν το λειτούργημά τους, που το έχουμε ανάγκη οι απλοί πολίτες».

Για να πει στη συνέχεια ένα ακόμη «ευχαριστώ» στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, «που χθες κατάφεραν και πήραν μια απόφαση δίκαιης δίκης και μου απέδωσαν και πάλι την ελευθερία μου -και μάλιστα με ομόφωνη απόφαση. Το θεωρώ ένα καλό σημάδι για τα περαιτέρω».

 

Στη συνέχεια τόνισε ότι «το μεγαλύτερο "ευχαριστώ" το χρωστάω στη γυναίκα μου, η οποία όλο αυτό το διάστημα και προηγουμένως, μόνη της, παρά την εγκατάλειψη από όλους -γνωστούς, φίλους και μη- το πάλεψε και εξασφάλισε πράγματι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και γι' αυτό βιάζομαι να πάω σπίτι για να τους αντιμετωπίσω και να τους ευχαριστήσω».

Για τους ποιους εννοεί, απάντησε: «Αυτό είναι ένα προσωπικό θέμα. Δεν θα μπω σε πολιτικές δηλώσεις σήμερα. Ήμουν υπό διωγμό από το 2010. Οι κυβερνήσεις Γιώργου Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη ήταν που ξεκίνησαν τον διωγμό εναντίον μου. Γι’ αυτό και σταματώ εδώ και θα τα πούμε εν καιρώ».

Για την υγεία του σχολίασε: «Αυτήν τη στιγμή τα της υγείας μου έχουν αντιμετωπιστεί. Όμως, οι συνέπειες για την υγεία μου, υψηλού βαθμού αναπηρίες, κάνουν υποχρεωτικά -κατά κάποιον τρόπο- και να μην μείνω στη φυλακή, γιατί οι συνθήκες είναι απαγορευτικές, αλλά και η θεραπεία μου και η επίσκεψή μου σε γιατρούς να είναι μια μόνιμη κατάσταση. Πρέπει να κοιτάξω τον εαυτό μου».

 

Για την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου μίλησαν και οι δικηγόροι του.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν ο πρώην υπουργός είχε μεγάλη αγωνία και ξύπνησε από τις 7 το πρωί.

Όπως είπε ο Γιάννης Παγουρόπουλος: «Ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά. Θα περάσει από το σπίτι. Δεν βγήκε για να κάνει διακοπές, αλλά για νοσηλεία. Βρίσκεται σε πολύ άθλια κατάσταση. Αν έμενε λίγο παραπάνω δεν ξέρω... Έχει συνέχεια λιποθυμικά σοκ. Ήταν η κατάλληλη στιγμή για να βγει».

Το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών άναψε το «πράσινο φως», κάνοντας δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του πρώην υπουργού, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης αναίρεσης ενώπιον του Αρείου Πάγου της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού επικαλέστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος.