Βρέθηκε λύση για τα σκουπίδια που πνίγουν την Αθήνα

Βρέθηκε λύση για τα σκουπίδια που πνίγουν την Αθήνα

Σε δυο νέες εγκαταστάσεις του ΟΕΔΑ Φυλής και στον ΧΥΤΑ Φυλής τα απορρίμματα

Τέλος στο πρόβλημα των σκουπιδιών βάζει ο  Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και ευχαριστεί τους πολίτες και τους Δήμους για την κατανόηση και τη συνεργασία που έδειξαν όσο διήρκεσε η κρίση.

Συγκεκριμένα η Διοίκηση του Συνδέσμου, με ανακοίνωση της ενημερώνει πως «η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής που ήδη έχει ξεκινήσει, θα έχει αποκατασταθεί πλήρως την Πέμπτη».

Τα σκουπίδια μεταφέρονται σε δύο νέες εγκαταστάσεις, στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Φυλής, ενώ επιτρέπεται και η είσοδος των οχημάτων στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ).

Επίσης, συνεχίζεται η αποκομιδή προς τον Σταθμό Μεταφόρτωσης στο Σχιστό, όπως επίσης και στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης -Κομποστοποιήσης (ΕΜΑΚ).

«Η εναπόθεση των απορριμμάτων στις νέες εγκαταστάσεις μέχρι στιγμής γίνεται κυρίως από οχήματα -πρέσες», επισημαίνει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ η αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Αφροδίτη Μπιζά, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση της για την θετική εξέλιξη της κατάστασης.

Συγκρατημένα αισιόδοξη, περιορίστηκε να πει ότι αργότερα θα υπάρξουν καλύτερα νέα, ενώ σταδιακά και προοδευτικά αποκαθίσταται η λειτουργία του Συνδέσμου με την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και σταθεροποίησης των ρηγμάτων του εδάφους.

«Από χθες το απόγευμα, που άνοιξαν οι δύο εγκαταστάσεις και ο ΧΥΤΑ», αναφέρει η κ. Μπιζά «σύμφωνα με τους υπολογισμούς καλύπτεται η ημερήσια απορροφητικότητα των απορριμμάτων καθώς από τους 4.700 τόνους ημερησίως στις δύο εγκαταστάσεις εναποτέθηκαν 3300 τ. και ακόμη 1000 τ. στον ΧΥΤΑ».