Εικόνες από το συλλαλητήριο για τη συμφωνία με τα Σκοπιά στο Σύνταγμα

Εικόνες από το συλλαλητήριο για τη συμφωνία με τα Σκοπιά στο Σύνταγμα

Σε μαζική συμμετοχή καλεί τους πολίτες και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων για το ονοματολογικό πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο Σύνταγμα, με διοργανωτή την συντονιστική επιτροπή των συλλαλητηρίων και παμμακεδονικών ενώσεων.

Η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» και οι «Παμμακεδονικές Ενώσεις εσωτερικού και εξωτερικού», αποφάσισαν όπως γίνουν δύο κινητοποιήσεις. Η πρώτη στην πλατεία Συντάγματος από σήμερα έως αύριο Σάββατο στις 19:00, οπότε ψηφίζεται στη Βουλή η πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία για τη «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και η δεύτερη στις Πρέσπες την Κυριακή.

Εν τω μεταξύ, τη στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στις εκδηλώσεις της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας εξέφρασε ο πρόεδρός της Γιώργος Πατούλης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Πατούλης «από σήμερα Παρασκευή στις 10 το πρωί ως αύριο Σάββατο στις 7 το απόγευμα, που θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις, έξω από τη Βουλή, στέλνουμε ισχυρό μήνυμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας». Προσθέτει δε, ότι «η συμμετοχή των πολιτών στις κινητοποιήσεις θα αναδείξει την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε την ιστορική μας κληρονομιά, αλλά και να διασφαλίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα».

Δείτε τις πρώτες εικόνες από τη συγκεντρωση στο Σύνταγμα: