Δήμαρχος έκλεισε το Δημαρχείο λόγω της συμφωνίας για το Σκοπιανό

Δήμαρχος έκλεισε το Δημαρχείο λόγω της συμφωνίας για το Σκοπιανό

Ο δήμαρχος Έδεσσας σε μία κίνηση «αλληγορική», με «βαθύ νόημα για αυτούς που είναι Μακεδόνες»

Σε μία πρωτότυπη κίνηση διαμαρτυρίας για τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ στο Σκοπιανό προχώρησε ο δήμαρχος Έδεσσας, ο οποίος έκλεισε συμβολικά το Δημαρχείο και ανήρτησε και πανό με τη φράση «ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΛΟΓΩ ΑΛΛΑΓΗΣ ΟΝΟΜΑΤΟΣ».

Ο κ. Δημήτρης Γιάννου χαρακτήρισε την κίνησή του «αλληγορική», με «βαθύ νόημα για αυτούς που είναι Μακεδόνες. Γιατί αυτοί που μας κυβερνούν δεν είναι Μακεδόνες».

Ο κ. Γιάννου, μιλώντας στο Voria.gr, κάνει λόγο για συμφωνία που θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στη ζωή των Ελλήνων και ειδικά των Βορειοελλαδιτών, ενώ στο προσεχές διάστημα ο ίδιος εκτιμά πως «αρκετές πόλεις θα χρειαστεί να αλλάξουν το όνομά τους».

«Δυστυχώς τα συλλαλητήρια θα μείνουν στην ιστορία ως φολκλορικές εκδηλώσεις και πρέπει να κάνουμε κάτι γι'αυτό» συνέχισε ο δήμαρχος και απηύθυνε έκκληση στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ, Λάζαρο Κυρίζογλου, να καλέσουν όλους τους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους για να παρθεί μία σοβαρή απόφαση.

Ο κ. Γιάννου επεσήμανε πως το δημαρχείο θα παραμείνει κλειστό συμβολικά, ωστόσο «δεν μπορώ να υποβάλλω στους υπαλλήλους να ακολουθήσουν τη δική μου θέση. Παρόλα αυτά» κατέληξε «νομίζω ότι όλη η πόλη θα μας ακολουθήσει σε αυτό το εγχείρημα».

Παρακαλούμε περιμένετε ...