Ασέλγησε σε κωφάλαλη αλλά του επιτέθηκε απόστρατη αξιωματικός

Ασέλγησε σε κωφάλαλη αλλά του επιτέθηκε απόστρατη αξιωματικός

Όσα υποστήριξε στο δικαστήριο ο 71χρονος

Τον είδαν να βρίσκεται από πάνω της κι εκείνη πεσμένη μπρούμυτα στο πάρκο να βγάζει κραυγές. Είναι κωφάλαλη και δεν μπορούσε να καλέσει σε βοήθεια. Απόστρατη αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων που είχε βγάλει εκείνη την ώρα τον σκύλο της βόλτα στο πάρκο, αντιλήφθηκε ότι κάτι πήγαινε στραβά. Τον καταδίωξε και μαζί με έναν ακόμη περαστικό τον ακινητοποίησαν και ειδοποίησαν την αστυνομία που προχώρησε στη σύλληψή του.

Υπόθεση κατάχρησης σε ασέλγεια από 71χρονο από την Καρδίτσα, σε βάρος 21χρονης κωφάλαλης Ρομά, που διαδραματίστηκε στις 26 Ιουλίου 2016, στις 12 το μεσημέρι, στο πάρκο Παυσίλυπου στην Καρδίτσα, «ζωντάνεψε» χθες στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Βόλου (Κακουργιοδικείο). Στον 71χρονο με ομόφωνη απόφαση δικαστηρίου – εισαγγελέα τόσο για την ενοχή όσο και για την ποινή, επιβλήθηκε φυλάκιση 8 ετών με την έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Με το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας η πρόεδρος του Δικαστηρίου, Αννα Ρήγα κάλεσε την απόστρατη αξιωματικό και τη συνεχάρη για την πράξη της όπως αναφέρει το taxydromos.gr.

Στο Κακουργιοδικείο δεν υπήρξε παράσταση πολιτικής αγωγής. Ούτε η 21χρονη κωφάλαλη Ρομά ούτε κάποιο συγγενικό της πρόσωπο πήγε να καταθέσει σε βάρος του 71χρονου που κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Ο 71χρονος από την Καρδίτσα υποστήριξε ότι στις 12 το μεσημέρι, την ημέρα εκείνη, επέστρεφε στο σπίτι του από το καφενείο. Περνώντας από το πάρκο, είδε την κοπέλα πεσμένη κάτω και έσπευσε να τη βοηθήσει. «Πήγα να κάνω το καλό και βρήκα τον μπελά μου», υποστήριξε ο συνταξιούχος, ο οποίος δήλωσε ότι σοκαρίστηκε και σάστισε όταν η αξιωματικός κινήθηκε εναντίον του.

Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσε η κόρη του συνταξιούχου, που αναφέρθηκε στο ήθος του πατέρα της χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν ήσυχο άνθρωπο που δεν θα έκανε κακό σε κανένα.

Ωστόσο η αξιωματικός ήταν κατηγορηματική: υποστήριξε ότι η κοπέλα κείτονταν μπρούμυτα στο πάρκο και φαινόταν ακάλυπτο από ρούχα μέρος του σώματός της κι ότι ο 71χρονος εκείνη την ώρα επιχειρούσε να κατεβάσει το φερμουάρ του. Αντέδρασε αμέσως και τον κυνήγησε. Όπως είπε, εκείνος επιχείρησε να αντισταθεί και εκείνη του επιτέθηκε χτυπώντας τον.

Η ίδια ανέφερε ότι είχε βγάλει τον σκύλο της βόλτα στο πάρκο όταν είδε αναστάτωση στο πάρκο και έσπευσε να δει τι συμβαίνει.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον 71χρονο σε οκτώ χρόνια φυλάκισης, ο ίδιος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.