Η επίσημη ανακοίνωση για τη δολοφονία του 70χρονου στη Ζάκυνθο

Η επίσημη ανακοίνωση για τη δολοφονία του 70χρονου στη Ζάκυνθο

26χρονος συγγενής του δολοφονηθέντος ο δράστης, σύμφωνα με το ανακοινωθέν

Επίσημο αστυνομικό ανακοινωθέν εκδόθηκε σχετικά με την εξιχνίαση της δολοφονίας του 70χρονου από τις Βολίμες Ζακύνθου.

Νωρίτερα σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει πως ο 26χρονος γιος του δολοφονηθέντος, από το γάμο με την δεύτερη, αλβανικής καταγωγής γυναίκα του, ομολόγησε πως σκότωσε τον 70χρονο.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας, αν και δεν αναφέρεται στο είδος της συγγένειας του δράστη και του θύματος, επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για «συγγενικό πρόσωπο» του 70χρονου.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι:

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου σε συνεργασία με κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, η ανθρωποκτονία του 70χρονου.Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας σε βάρος 26χρονου υπηκόου Αλβανίας, συγγενικού προσώπου του 70χρονου.

Ειδικότερα από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος το βράδυ της Κυριακής (27.05.2018) στην περιοχή Αη Λιάς Βολιμών Ζακύνθου, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα με κυνηγετικό όπλο (επαναληπτική καραμπίνα) τον 70χρονο, μέσα στο αυτοκίνητο του.

Κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, με την συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Ο 26χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.