Το ραντεβού θανάτου και τα κίνητρα πίσω από την δολοφονία στη Ζάκυνθο

Το ραντεβού θανάτου και τα κίνητρα πίσω από την δολοφονία στη Ζάκυνθο

Γάζωσαν συνταξιούχο μέσα στο αυτοκίνητό του

Συνεχίζονται οι έρευνες των ανδρών της Ασφάλειας Ζακύνθου, για τη δολοφονία του 70χρονου ημεδαπού χθες το βράδυ στις Βολίμες Ζακύνθου. Οι αστυνομικές αρχές του νησιού, ερευνούν την υπόθεση, προσπαθώντας με τα ελάχιστα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους, να ξετυλίξουν το κουβάρι της δολοφονίας. Από χθες το πρωί έχουν γίνει προσαγωγές στο Αστυνομικό τμήμα Ζακύνθου για καταθέσεις, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει προκύψει κάτι το σημαντικό από αυτές. Οι τρείς που πέρασαν το «κατώφλι» του Αστυνομικού τμήματος είναι άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του άτυχου 70χρονου, οι οποίοι κατά το παρελθόν είχαν προστριβές με τον ηλικιωμένο άντρα, κυρίως για οικονομικά θέματα.

Η ερημική τοποθεσία που βρέθηκε το φορτηγάκι με το άψυχο σώμα του 70χρονου, προβληματίζει τις αρχές του νησιού και φουντώνει τα σενάρια, να είχε το θύμα ραντεβού με το δολοφόνο του. Ακόμα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πάνω του δεν βρέθηκαν χρήματα και στο πορτοφόλι του βρέθηκαν μόνο μερικά κέρματα.

Οι πληροφορίες που συγκέντρωσε η Ασφάλεια Ζακύνθου για το θύμα κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο με έντονη ζωή, στην διάρκεια της οποίας έκανε τρεις γάμους και απέκτησε τέσσερα παιδιά από τις τρεις συζύγους του. Κι ενώ τα πρώτα του παιδιά φέρονται να είναι ενηλικιωμένα και αποκαταστημένα, τα δύο μικρότερα που βρίσκονται στην ηλικία της εφηβείας και έχουν χάσει τη μητέρα τους πριν λίγα χρόνια και τώρα, μετά το θάνατο του πατέρα τους, μένουν ορφανά.

Η Αστυνομία από χθες το πρωί διερευνά το παρελθόν του θύματος και όλες τις υποθέσεις που κατά καιρούς τον είχαν απασχολήσει και ενδέχεται να είχαν δημιουργήσει προηγούμενα ικανά να οπλίσουν το χέρι του δράστη του εγκλήματος. Στη Ζάκυνθο κλήθηκε λόγω της σοβαρότητας του συμβάντος και ιατροδικαστής από την υπηρεσία της Πάτρας που διενήργησε έλεγχο στον τόπο του εγκλήματος.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής, όταν ο συνταξιούχος ταχυδρόμος βρέθηκε νεκρός από πυροβολισμούς μέσα στο αυτοκίνητό του, στο πλάι του δρόμου λίγο πιο πάνω από το Αρετάκειο Δημοτικό Σχολείο και πλησίον στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. Το άψυχο σώμα του εντοπίστηκε μέσα σε μια λίμνη αίματος από διερχόμενο οδηγό ταξί που πάγωσε όταν διαπίστωσε τι είχε συμβεί και αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία.

Οι πληροφορίες του imerazante αναφέρουν ότι ο συνταξιούχος είχε δεχθεί πυροβολισμούς από κυνηγετικό όπλο και έφερε τραύματα στο πρόσωπο, στα χέρια αλλά και στη θωρακική χώρα. Επίσης, πως ο ίδιος προσπάθησε να προφυλαχθεί από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε από κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα έφερε σκάγια στο αριστερό ημιθωράκιο και στο αριστερό του μάγουλο, ενώ διαπιστώθηκε πως υπήρχαν αμυντικά τραύματα στην παλάμη του, που έβαλε για να προστατευτεί.

Αμέσως στο σημείο έφτασε η Αστυνομία αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου τον μετέφερε νεκρό στο νοσοκομείο. Το αυτοκίνητό του έχει μεταφερθεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου όπου ελέγχεται εξονυχιστικά για τυχόν ευρήματα που θα οδηγήσουν στην ταυτότητα του δράστη ή δραστών.

Τα σενάρια και ερωτηματικά

Πολλά είναι τα σενάρια που καλούνται να αναλύσουν οι διωκτικές αρχές για να λύσουν το μυστήριο του δράστη ή δραστών και τα κίνητρα που οδήγησαν στην συγκεκριμένη πράξη. Αξίζει να αναφερθεί πως κάτοικοι της περιοχής μας μετέφεραν ότι στο συγκεκριμένο σημείο το θύμα είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του και το προηγούμενο απόγευμα, παραμένοντας αρκετή ώρα και ακολούθως έφυγε χωρίς να συναντηθεί με κάποιον.

Επάνω του είχε χρήματα, και συγκεκριμένα χαρτονομίσματα Βουλγαρίας και Ρουμανίας κάτι που σε πρώτη φάση αποκλείει την ληστεία.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν εάν το θύμα είχε προσωπικές διαφορές με κάποιον και εάν η άγρια δολοφονία του οφείλεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Επίσης, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το θύμα να γνώριζε το δολοφόνο του, καθώς φέρεται να σταμάτησε υπό φυσιολογικές συνθήκες το αυτοκίνητο του και στην συνέχεια να δέχτηκε τους πυροβολισμούς.

Προβληματίζουν τα αποκαΐδια

Πολλά και τα ερωτηματικά που εγείρονται καθόσον στο σημείο που συντελέστηκε το έγκλημα εντοπίστηκαν στάχτες και αποκαΐδια χωρίς κανείς να μπορεί να προσδιορίσει αφενός το ποιος και γιατί μετέβαλλε το καθεστώς του σημείου και αφετέρου εάν προϋπήρχαν ή μεταγενέστερα μπήκε φωτιά.

Καταθέσεις και προσαγωγές

Ήδη από την πρώτη στιγμή, οι αστυνομικοί πήραν καταθέσεις από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του 70χρονου, επιχειρώντας να βρουν στοιχεία και ενδείξεις που θα τους οδηγήσουν στο πρόσωπο του δράστη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές και μαρτυρικές καταθέσεις συγχωριανών του θύματος, οι οποίοι και ανακρίνονται.

Σε ίδρυμα τα παιδιά του

Ο 70χρονος, άφησε πίσω του 2 ανήλικα παιδιά, ένα κοριτσάκι 10 ετών και ένα αγοράκι 7 ετών από τον τρίτο του γάμο, των οποίων είχε ο ίδιος την επιμέλεια αφού η σύζυγος του είχε αποβιώσει πριν από ένα χρόνο συνεπεία της επάρατης νόσου. Τα παιδιά προσωρινά φιλοξενούνται σε φιλικό σπίτι μέχρι την μεταφορά τους σε κάποιο Κέντρο Προστασίας. Το θύμα ήταν πατέρας και δυο ενήλικων τέκνων που είχε αποκτήσει από τους προηγούμενους γάμους του.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...