Κούκλες βουντού και ευρήματα μαύρης μαγείας σε σπηλιά στο Θέρμο

Κούκλες βουντού και ευρήματα μαύρης μαγείας σε σπηλιά στο Θέρμο

««Vudu Cave στο Πετροχώρι...»

Κέρινα ομοιώματα με καρφίτσες στο σώμα, καρφιά, τρίχες και σαπούνια - κάποια δεμένα με σκοινί είναι μερικά από τα ανατριχιαστικά ευρήματα ενός σπηλαιολόγου σε σπηλαιοβάραθρο στο Πετροχώρι του Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας.

Όλα τα ευρήματα παραπέμπουν σε τελετές βουντού και μαύρης μαγείας, όπως αναφέρει ο ίδιος ο σπηλαιολόγος, Κωνσταντίνος Μπακολίτσας, στην σελίδα του στο Facebook, όπου ανέβασε και φωτογραφικό υλικό. 

Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά: «»Vudu» Cave στο Πετροχώρι (Petroxori)… από την Κλασική Εποχή κι έπειτα έχουν βρεθεί ομοιώματα, κυρίως μολύβδινα (τα συγκεκριμένα είναι κέρινα), που παριστάνουν τα θύματα της βλαπτικής μαγείας.

Αυτά τα ομοιώματα (καταπασσαλεύσεις) οι μάγοι είτε τα έδεναν με δεσμά, είτε τα τρυπούσαν με καρφιά (στα δικά μας συμβαίνουν και τα δύο) και στη συνέχεια τα έθαβαν σε τάφους ή τα πετούσαν σε πηγές, ποταμούς ή λίμνες (στην περίπτωσή μας σε σπήλαιο-βάραθρο)…».

Σύμφωνα με την Espresso, η ανακάλυψη του σπηλαιολόγου γίνεται ακόμη πιο ανατριχιαστική, καθώς το σπήλαιο βρίσκεται στο «σκοτεινό τρίγωνο» όπου έχουν συμβεί τρεις μυστηριώδεις και βίαιοι θάνατοι από φωτιά, οι έρευνες για τους οποίους έχουν εξελιχθεί σε θρίλερ!