Στα πράσα πιάστηκαν επτά άτομα για αρχαιοκαπηλία

Στα πράσα πιάστηκαν επτά άτομα για αρχαιοκαπηλία

Συνελήφθησαν την ώρα που έκαναν εκσκαφή μέσα σε αρχαιολογικό χώρο

Στον Εισαγγελέα Άμφισσας θα οδηγηθούν επτά άτομα ηλικίας από 30 έως 77 ετών, τα οποία συνελήφθησαν το Σάββατο να εκτελούν ανασκαφές μέσα σε αρχαιολογικό χώρο με σκαπτικό μηχάνημα, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα lamiareport.gr.

Η επιχείρηση έγινε στο χωριό Μακρινή της Δωρίδας, ένα ημιορεινό χωριό της Φωκίδας, κοντά στην παραθαλάσσια Ερατεινή. Το μεσημέρι του Σαββάτου αστυνομικοί από το Α.Τ. Ευπαλίου και Λιδορικίου έκαναν συντονισμένη επιχείρηση και έπιασαν επί τω έργω τους επτά δράστες, εκ των οποίων οι πέντε είναι από τη Φωκίδα και πιο συγκεκριμένα δυο από την Ιτέα, ένας από την Άμφισσα, ένας από τη Ναύπακτο, ένας από το χωριό Μακρινή, ενώ δυο από τους συλληφθέντες είναι από Αθήνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους συλληφθέντες είναι εθελοντής πυροσβέστης και ένας σμηνίας που υπηρετεί στην αεροπορία. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα σκαπτικά εργαλεία (φτυάρι,τσάπα, κασμάς), ένας ανιχνευτής μετάλλων, ιδιόχειρες σημειώσεις με πιθανούς τόπους εκσκαφών, ένα σκαπτικό μηχάνημα έργου και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Ακολούθησε έρευνα και στα σπίτια των συλληφθέντων, για να διαπιστωθεί, αν υπάρχουν αρχαία. Ακόμα δεν έχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την Αστυνομία.