Η «αμυντική επίθεση στην Τουρκία» διαψεύδεται από το ΓΕΕΘΑ

Η «αμυντική επίθεση στην Τουρκία» διαψεύδεται από το ΓΕΕΘΑ

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας αναφέρει ότι ο Αμερικανός πρέσβης πρότεινε να κάνει η Ελλάδα «αμυντική επίθεση»

Σε διάψευση του σημερινού πρωτοσέλιδου άρθρου της εφημερίδας «Παραπολιτικά» προχώρησε σήμερα το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα:

«Γνωρίζεται ότι τα αναγραφόμενα, σε δημοσίευμα της εφημερίδας ‘’Παραπολιτικά’’ της Παρασκευής 23 Μαρτίου 2018, που αφορούν σε διαμειφθέντα κατά τη διάρκεια συνάντησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, με τον Πρέσβυ των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Geoffrey Pyatt, περί:

  • δεδομένης από τις ΗΠΑ της δημιουργίας θερμού επεισοδίου από την Τουρκία στο Αιγαίο,
  • παροχής επιχειρησιακών συμβουλών από τον Πρέσβη των ΗΠΑ για το πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να ανατρέψει ένα τουρκικό «χτύπημα»
  • θέσης των ΗΠΑ υπέρ μιας «αμυντικής επίθεσης» εκ μέρους της Ελλάδας, δεν είναι αληθή και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Η εφημερίδα αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της πως «ο Αμερικανός πρέσβης προειδοποιεί την Αθήνα για θερμό επεισόδιο» καθώς «οι ΗΠΑ βλέπουν Ίμια 2».

Ειδικότερα αναφερόμενη μεταξύ άλλων σε όσα κατ' αυτήν συζήτησαν «κατ' ιδίαν» ο Αμερικανός πρέσβης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, αναφέρει πως «η Αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εχθρικές κινήσεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας, αλλά δεν πρόκειται να παρέμβει προληπτικώς για την αποφυγή πιθανού επεισοδίου στο Αιγαίο, περιορίζοντας - αυτή την στιγμή - τον ρόλο της σε αυτόν του «συμβούλου» σε πιθανές ελληνικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, αν όποτε και εφόσον τις αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση».

Όσον αφορά το τρίτο σημείο της διάψευσης του ΓΕΕΘΑ, το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει συγκεκριμένα πως: «Η αμερικανική πλευρά έδειξε να τάσσεται αναφανδόν υπέρ μιας «αμυντικής επίθεσης» εκ μέρους της Ελλάδας διότι κρίνει ότι, μετά την εκδήλωση τουρκικής επιθετικής ενέργειας θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για την Αθήνα να ανατρέψει την κατάσταση».