Καθ’ οδόν το Audi Q2

To 2016 αναμένεται να λανσαριστεί από την Audi ένα crossover πόλης, το οποίο θα έχει compact διαστάσεις -αντίστοιχες ενός VW Polo- και θα είναι 2κίνητο. Όπως είχαμε αναφέρει και παλαιότερα, η Audi σκέφτεται σοβαρά να αναπτύξει την γκάμα των 'Q' μοντέλων της, στο πλαίσιο της νέας τάσης των crossover.

Έτσι λοιπόν, εξασφαλίσαμε τις πρώτες αποκλειστικές, κατασκοπευτικές, ηλεκτρονικά επεξεργασμένες εικόνες από το νέο Q2, το οποίο προβλέπεται να λανσαριστεί το 2016. Όπως μπορούμε να διακρίνουμε και στις φωτογραφίες, το νέο compact crossover θα είναι 3θυρο, με εντυπωσιακό εμπρόσθιο τμήμα, το οποίο φέρει μια μεγάλων διαστάσεων και χρωμιομένη μάσκα, μακρόστενα φωτιστικά σώματα, αλλά και μεγάλες εισαγωγές στον προφυλακτήρα. Από την άλλη στο πίσω μέρος, τα φωτιστικά σώματα μοιάζουν πολύ με αυτά του Audi A3 και συνθέτουν μια μοντέρνα εικόνα.

Εκτός τώρα της σχεδίασης, το νέο Q2 θα έχει συμπαγείς διαστάσεις, αφού σύμφωνα με πληροφορίες θα βασιστεί στο VW Polo, ενώ το μήκος του θα φτάνει τα 3,8 μ. Στα μηχανικά του μέρη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο crossover δεν θα διαθέτει τετρακίνηση. Επίσης, φαίνεται ότι θα τροφοδοτείται από έναν 1,4 λτ. TFSI (βενζινοκινητήρα) 90 ίππων ή έναν 1.400άρη TDI (diesel), που θα έχει την ίδια ιπποδύναμη. Επιπλέον, οι φήμες θέλουν και τη δημιουργία ενός SQ2 με 231 ίππους, όπως επίσης και μια υβριδική εκδοχή. Τέλος, δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα η κατασκευή του, ούτε το όνομά του, αν δηλαδή θα ονομάζεται Q2 ή Q1.

πηγή: autotriti.gr

Σχετικά Tags
Audi