Σε δημοπρασία μία Lincoln του ’50 με τα χρώματα του μέλλοντος

Mπορεί το Ντιτρόιτ να ρέπει προς τη χρεοκοπία το τελευταίο διάστημα, αλλά δεν υπήρχε κανένα αίσθημα χρεοκοπίας στη δεκαετία του '50, όταν σχεδιάστηκε η συγκεκριμένη Lincoln. Κι αν σας αρέσει. ο...κλασικός αθλητισμός και θέλετε να την αποκτήσετε, μπορείτε να το κάνετε, καθώς βγαίνει σε δημοπρασία.

Πρόκειται μάλιστα για το μοναδικό concept-car, που φτιάχτηκε για την έκθεση αυτοκινήτου του 1955 στο Τορίνο. Σχεδιάστηκε σε πορτοκαλί φωτεινό χρώμα από τους Jetsons Futurama, ενώ η εταιρεία ανέθεσε στον Ιταλό σχεδιαστή, Boano, ο οποίος είχε δημιουργήσει μια ειδική σειρά από Ferrari 250 Gts, παραπέμποντας στο αυτοκίνητο όνειρο του μέλλοντος.

Οι σχέσεις του αυτοκινήτου με την αεροπορική βιομηχανία είναι ξεκάθαρες., σχεδόν κραυγαλέες σε κάθε σημείο του αυτοκινήτου. Ως προς τον κινητήρα, αποδίδει 200 ίππους, και είναι σε διάταξη V8 . Διαθέτει αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων ταχυτήτων, ανεξάρτητες μπροστινές αναρτήσεις και έναν κινούμενο πίσω άξονα. Κι όλα αυτά αν φανταστείτε ότι το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε στη δεκαετία του '50.

 

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα αυτοκίνητο του μέλλοντος βγαλμένο από τη δεκαετία του '50.

Το αυτοκίνητο βρίσκεται σε δημοπρασία από την RM' Art of the Automobile, που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στις 21 November.

Η εκτιμώμενη τιμή; Παραμένει μυστικό επτασφράγιστο, αλλά το 2006 πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Pebble Beach από την Gooding & Company στο ποσό των 1.375.000 δολαρίων. Συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι έχει υποστεί ολοκληρωτική μεταμόρφωση και έχει αλάξει χρώμα, δεν περιμένει κανείς ότι η τιμή του μπορεί να πέσει κάτω από το 1.000.000 δολάρια.