Η νέα Lotus Exige S Roadster

Η Lotus Exige S Roadster είναι η πρώτη ανοικτή έκδοση της Exige. Η μαλακή οροφή της αφαιρείται και τοποθετείται πολύ εύκολα, ενώ μειώνει και το βάρος του αυτοκινήτου. Αν συνυπολογίσει, μάλιστα, κανείς και την απουσία της πίσω αεροτομής και του εμπρός διαχύτη, τότε το συνολικό βάρος μειώνεται κατά 10 κιλά, σε σχέση με την κουπέ έκδοση της Exige.

Πίσω από τον οδηγό βρίσκεται ο ίδιος V6 κινητήρας 3.5 λίτρων, ισχύος 350 ίππων, που προσφέρει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 4,0 δλ., τιμή ίδια με αυτή της κλειστής έκδοσης. Ωστόσο, η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 233 χλμ./ώρα, 41 χλμ./ώρα λιγότερα, επιλογή που έγινε εξαιτίας της απουσίας των αεροδυναμικών βοηθημάτων και της μικρότερης αρνητικής άντωσης που προσφέρει το συγκεκριμένο μοντέλο.

Προς το παρόν η Exige S Roadster προσφέρεται μόνο με 6ταχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, όμως σε περίπτωση ζήτησης, η Lotus δεν αποκλείει το ενδεχόμενο διάθεσης ημιαυτόματου κιβωτίου.

Τέλος, ως συνήθως, τα φρένα είναι της ΑΡ, οι εμπρός ζάντες 17 ιντσών και οι πίσω 18, τα αμορτισέρ της Bilstein και τα ελατήρια της Eibach. Οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι στη Βρετανία, σε τιμή που ξεκινά από 52.900 αγγλικές λίρες