Το νέο Renault Scenic XMOD

Μετά την παρουσίαση του crossover Captur, η Renault μεταμορφώνει το πολυμορφικό Scenic, στη νέα έκδοση XMOD. Με σχεδιαστικά στοιχεία που παραπέμπουν σε SUV και crossover όπως οι μπάρες οροφής, η μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, η νέα μάσκα με φώτα ημέρας LED, οι προφυλακτήρες και οι ζάντες με νέο ντιζάιν, η νέα έκδοση διαφέρει αισθητά από τα μέχρι τώρα μοντέλα. Είναι μάλιστα το πρώτο αυτοκίνητο στην γκάμα της γαλλικής εταιρείας που εξοπλίζεται με το νέο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης GripXtend. Μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη στην κεντρική κονσόλα ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ένα από τα τρία διαθέσιμα προγράμματα ελέγχου ροπής και φρένων “Road”, “Expert” και “LooseGround”, βελτιστοποιώντας την πρόσφυση του αυτοκινήτου ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης.

Βελτιώσεις υπάρχουν και στους κινητήρες άμεσου ψεκασμού τελευταίας γενιάς, για παράδειγμα στον TCe 130, ο οποίος σε συνδυασμό με το σύστημα start/stop προσφέρει κατά 15% βελτιωμένη οικονομία καυσίμου σε σχέση με τον προκάτοχό του, που μεταφράζεται σε μείωση κατανάλωσης 1 λίτρου/100 χλμ.

Παράλληλα, οι υπόλοιπες εκδόσεις Scenic και GrandScenic θα υποβληθούν σε facelift, ώστε να συμβαδίζουν, εξωτερικά και εσωτερικά, με τη νέα αισθητική που λανσάρει το XMOD. Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.