Από την… Πόλη έρχεται το νέο Renault Fluence

Παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου της Κωνσταντινούπολης το νέο Fluence, το όπιο σχεδιάστηκε σύμφωνα με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Renault. Η μάσκα του παραπέμπει στο επίσης νέο Clio, με τις δυναμικές γραμμές και το ευμεγέθες λογότυπο της γαλλικής εταιρείας στο κέντρο της, ενώ διαθέτει και φώτα ημέρας τεχνολογίας LED ενσωματωμένα στον προφυλακτήρα. Στο εσωτερικό έχουν γίνει μικρές αισθητικές τροποποιήσεις σε υλικά και επενδύσεις, ενώ ξεχωρίζει η νέα οθόνη αφής του συστήματος ψυχαγωγίας και πλοήγησης.

Στην γκάμα των κινητήρων προστίθεται ένα νέο, 16βαλβιδο σύνολο 1.600 κε.κ. με ισχύ 115 ίππων, το οποίο συνδυάζεται με το τελευταίας γενιάς κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης X-Tronic CVT. Η κατανάλωση σε σχέση με τον κινητήρα που αντικαθιστά είναι μειωμένη κατά 1,3 λίτρα/100 χλμ. (κατά μέσον όρο δεν ξεπερνά τα 6,4 λίτρα/100 χλμ.), ενώ κατά 15% μειωμένη είναι και η εκπομπή CO2, στα 149 γρ./χλμ. Στους ντιζελοκινητήρες προστέθηκε και ο νέος dCi των 130 ίππων, ο οποίος έχει να επιδείξει μέση κατανάλωση 4,9 λίτρων/100 χλμ. και εκπομπή 119 γρ./χλμ CO2.

Οι πωλήσεις του Renault, θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο στην Τουρκία, όπου και θα κατασκευάζεται, και στη συνέχεια θα αρχίσει η διάθεση του σε 55 ακόμα χώρες.