Συνεργασία Renault και Caterham

Μετά την επιτυχημένη συνεργασία τους στις πίστες της F1, Renault και Caterham ανακοίνωσαν την απόφασή τους να συνενώσουν τις δυνάμεις τους για την από κοινού εξέλιξη και κατασκευή σπορ αυτοκινήτων! Στόχος είναι η δημιουργία αυτοκινήτων επιδόσεων ευρείας και μικρής παραγωγής, που θα ξεχωρίζουν από τους ανταγωνιστές και θα φέρουν το DNA της Alpine και της Caterham.

Στη νέα εταιρεία Société des Automobiles Alpine Caterham, που θα προκύψει από αυτή τη συνεργασία τον Ιανουάριο, θα συμμετέχουν με μερίδιο 50% η Renault και η Caterham. Για την κατασκευή των αυτοκινήτων θα χρησιμοποιηθεί το εργοστάσιο της Alpine στην Διέπη.

Ο Carlos Ghosn, πρόεδρος της Renault-Nissan τόνισε πως «η καινοτόμος συνεργασία με την Caterham ενσαρκώνει μια μακροχρόνια φιλοδοξία: Τη δημιουργία σπορ αυτοκινήτων με το DNA της Alpine. Έτσι δίνεται μια νέα ευκαιρία στο εργοστάσιο της Διέπης και την ανάπτυξη της ιστορικής του τεχνογνωσίας», ενώ ο αντιπρόεδρος της Caterham, Dato Kamarudin Meranun, εξήρε την έως τώρα συνεργασία των δύο εταιρειών και τις προοπτικές επέκτασής της. "H ομάδα της F1 συνεργάζεται επιτυχώς με τη Renault Sport F1 από την αρχή της σεζόν 2011 και είμαι ενθουσιασμένος, γιατί τώρα προσθέτουμε στη σύμπραξη μας στις πίστες την ένωση των δυνάμεών μας και στο δρόμο. Μαζί με τη Renault δημιουργούμε την ευκαιρία για την ανάπτυξη της Caterham Cars στο επόμενο στάδιο, μεταβάλλοντάς την από έναν αναγνωρισμένο κατασκευαστή περιορισμένης παραγωγής σε έναν σοβαρό παίκτη στον παγκόσμιο χάρτη του αυτοκινήτου"