Το δυνατότερο Polo όλων των εποχών

Με αφορμή την παρουσίαση του αγωνιστικού αυτοκινήτου και της νεοσύστατης ομάδας της VW για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ από το 2013, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε και τη δημιουργία του "πολιτικού" Polo R WRC. Πρόκειται για το δυνατότερο Ρolo όλων των εποχών, μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής που θα κατασκευαστεί σε 2.500 αντίτυπα.

Με δίλιτρο κινητήρα TSI, ο οποίος αποδίδει 220 ίππους (40 περισσότερους απ' ό,τι στην έκδοση GTI) και 350 Nm ροπής, το Polo R WRC επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 6,4 δλ και επιτυγχάνει τελική ταχύτητα 243 χλμ./ώρα.

Το αποκλειστικά τρίθυρο αμάξωμά του ξεχωρίζει -πέραν των γραφικών με τα αγωνιστικά χρώματα της VW- από το νέο εμπρός προφυλακτήρα, τους μεγαλύτερους αεραγωγούς, τα σπόιλερ, τη διπλή απόληξη της εξάτμισης και τους τροχούς 18 ιντσών. Στο εσωτερικό θα υπάρχουν μπάκετ καθίσματα και τιμόνι με επενδύσεις alcantara, καθώς και αλουμινένια πεντάλ.

Τέλος, η VW εξετάζει και την παρουσίαση μιας έκδοσης Polo R ευρείας παραγωγής, γεγονός που θα εξαρτηθεί από την πορεία της ομάδας στο WRC. Η τιμή του Polo R WRC στη Γερμανία θα ξεκινά από 33.900 ευρώ.