Ο Jari-Matti Latvala στη Volkswagen!

Η Volkswagen επιβεβαίωσε ότι ο Jari-Matti Latvala θα οδηγεί ένα από τα δύο εργοστασιακά Polo R WRC στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Ο 27χρονος Φινλανδός υπέγραψε με τη γερμανική εταιρεία μετά από 5 χρόνια στη Ford, με την οποία κατέκτησε 7 νίκες και τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα του 2010.

Ο διεθυντής της Volkswagen Motorsport, Jost Capito, δήλωσε πως ο Jari-Matti Latvala "είναι ένας από τους πιο διακεκριμένους οδηγούς στο WRC και διαθέτει εμπειρία, επιθετικότητα και εξαιρετική ταχύτητα. Γνωρίζω τον Jari-Matti από τα πρώτα του βήματα στα ράλλυ και παρακολυθώ από κοντά την εξέλιξή του. Είναι μια πραγματική ενίσχυση για την ομάδα μας".

Σύμφωνα με τον Latvala, που θα συμπληρώσει με τον Sebastien Ogier το δίδυμο των οδηγών της VW, η αποφασιστική προσέγγιση της γερμανικής εταιρείας ήταν αυτή που τον έπεισε να δεχθεί. "Η συνεργασία μου με τη Ford ήταν πολύτιμη και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι με στήριξαν εκεί τα τελευταία χρόνια -δεν ήταν εύκολο για μένα να πω αντίο. Την ίδια στιγμή, βλέπω την αλλαγή ως ένα προσωπικό νέο ξεκίνημα. Πήρα αυτή την απόφαση έτσι ώστε να πραγματοποιήσω ένα ακόμα βήμα προς την επίτευξη του μεγάλου μου στόχου: τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή με τη Volkswagen".

Η πρώτη εμφάνιση του Jari-Matti Latvala και του συνοδηγού του, Miikka Anttila, με τα χρώματα της Volkswagen Motorsport, θα είναι τον προσεχή Ιανουάριο, στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο.α