Στην έκθεση του Ντιτρόιτ η νέα Maserati Quattroporte

Η 6η γενιά της Maserati Quattroporte είναι ένα πολυτελές σεντάν επιδόσεων που ενσωματώνει στο σύγχρονο ντιζάιν της τις σχεδιαστικές αξίες των κλασικών Μaserati. Αρμονία των σχημάτων, δυναμισμός των γραμμών και ιταλική κομψότητα είναι οι λέξεις κλειδιά που χαρακτηρίζουν το νέο 4θυρο μοντέλο, σύμφωνα με τον διάσημο σχεδιαστή Lorenzo Ramaciotti.

Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, η νέα Quattroporte είναι ελαφρύτερη, παρά το γεγονός πως μεγάλωσε τόσο σε εξωτερικές διαστάσεις, όσο και σε χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους. Ο κινητήρας της θα κατασκευάζεται από τη Ferrari και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μια καινούργια εξέλιξη, βασισμένη πάνω στο V8 4,7 λίτρων της Granturismo, ο οποίος θα αποδίδει μεγαλύτερη ισχύ, αλλά θα παρουσιάζει και μικρότερη μέση κατανάλωση.

Η Maserati Quattroporte, που θα παρουσιαστεί τον Ιανουάριο στην έκθεση του Ντιτρόιτ, αποτελεί το πρώτο βήμα του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της ιταλικής εταιρείας που έχει σαν στόχο την παραγωγή 50.000 αυτοκινήτων ετησίως, αρχής γενομένης από το 2015. «Η ανάπτυξη αποτελεί μια πρόκληση για την οποία η Maserati έχει προετοιμαστεί προσεκτικά και όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία», δήλωσε ο πρόεδρος της, Harald Wester ο οποίος πρόσθεσε πως «πρόκειται για μια ανάπτυξη που βασίζεται σε τρία νέα μοντέλα δύο νέων κατηγοριών».
Μέχρι το τέλος του 2013 αναμένεται, λοιπόν, η παρουσίαση ενός μικρότερου σεντάν στο μέγεθος της σειράς 5 της BMW, ονόματι Ghibli, ενώ το 2014 το SUV Levante θα ολοκληρώσει τη νέα γκάμα της Maserati και θα είναι μάλιστα και το πρώτο αυτοκίνητο της ιταλικής εταιρείας που θα εφοδιάζεται με κινητήρα ντίζελ.