Το νέο επτατάχυτο Audi A3 Sport Sedan Clubsport Quattro

Ο ομιλός VW ετοίμασε ένα ακόμη ξεχωριστό αυτοκίνητο.

Πρόκειται για το Audi A3 Sport Sedan Clubsport Quattro, το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο μίτινγκ της Βέρντερζεε στη Γερμανία.

Το Audi A3 Clubsport Quattro έχει μεγαλύτερα αριστερά και δεξιά φτερά, σε σχέση με το συμβατικό S3 Sport Sedan της εταιρείας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται το πλάτος του κατά 60 mm, ενώ είναι πιο χαμηλό από το πρότερο μοντέλο, καθότι στέκεται 10 mm πιο κοντά στο έδαφος.

Οι θόλοι φιλοξενούν τροχούς διαστάσεων 275/25 R21, οι οποίοι κρύβουν μέσα τους τα φρένα του TT RS, με δίσκους 370 mm μπροστά. Ωστόσο οι θηριώδεις εισαγωγές αέρα του εμπρός προφυλακτήρα ίσως είναι ακόμα πιο εντυπωσιακές.

Ο κινητήρας του Audi A3 Clubsport Quattro είναι ο 5κύλινδρος 2.5 TFSI που τοποθετείται μεταξύ άλλων και στο Audi RS Q3, αλλά έχει δεχθεί αρκετές επεμβάσεις για την περίσταση.

Η τουρμπίνα είναι μεγαλύτερη και δουλεύει πλέον στο 1,5 bar, ενώ συνοδεύεται από ένα μεγαλύτερο intercooler.

Αυτά πλαισιώνονται από αναβαθμισμένα συστήματα εισαγωγής και εξαγωγής, και το αποτέλεσμα είναι 525 PS, δηλαδή ειδική ισχύς 211,7 PS/lt.

Η ροπή φτάνει τα 61,2 kgm και αποδίδεται από τις 2.300 ως τις 6.000 rpm.

Χάρη στη χρήση ανθρακονημάτων στο καπό, στον προφυλακτήρα και αλλού το βάρος του Audi A3 clubsport quattro δεν ξεπερνά τα 1.527 κιλά, οπότε προκύπτει μια αναλογία 2,9 kg/PS, που βοηθά τη ροπή.

Σε συνδυασμό με το επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S-tronic το πρωτότυπο επιταχύνει από στάση ως τα 100 km/h σε 3,6'', ενώ η τελική του φτάνει τα 310 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Σχετικά Tags
Audi