Eπετειακή Mercedes SLS AMG GT3

H Μercedes παρουσίασε την ειδική έκδοση SLS AMG GT3 45th ANNIVERSARY στην έκθεση αυτοκινήτου στο Σάο Πάολο, με αφορμή τα 45α γενέθλια της AMG, τις 36 νίκες στην αγωνιστική σεζόν 2012 και τους 3 τίτλους οδηγών και κατασκευαστή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα FIA GT3.

Πρόκειται για ένα χειροποίητο υπεραυτοκίνητο βασισμένο στην SLS, το οποίο απευθύνεται σε συλλέκτες-οπαδούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού και θα παραχθεί σε μόλις 5 αντίτυπα. Βαμμένη σε μαύρο ματ χρώμα, με ζάντες ελαφρού κράματος και με καπό, προφυλακτήρες, αεροτομή και ποδιές κατασκευασμένες από ανθρακονήματα, η SLS AMG GT3 σίγουρα ξεχωρίζει. Για την αγωνιστική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό φροντίζουν το ταμπλό που παραπέμπει σε μονοθέσιο, ο κλωβός ασφαλείας –βαμμένος κι αυτός σε ματ μαύρο- τα μπάκετ καθίσματα και οι, ασημένιου χρώματος, ζώνες έξι σημείων.

Σαν να μην έφταναν αυτά, για τη συναρμολόγηση του V8 6,3 λίτρων φροντίζει –μαζί με τον υπεύθυνο μηχανικό- και ο οδηγός-θρύλος του DTM Bernd Schneider, γεγονός που πιστοποιείται από ειδική πλακέτα στο χώρο του κινητήρα. Ο ίδιος μάλιστα θα παραδώσει και θα εξηγήσει την τεχνολογία και τη λειτουργία των αυτοκίνητων στους 5 τυχερούς ιδιοκτήτες τους στο εργοστάσιο της AMG, στο Αφάλτερμπαχ. Οι εν λόγω κύριοι οφείλουν απλά αποχωρώντας να καταβάλουν το ποσό των 446.250 ευρώ έκαστος...