Ένα αυτοκίνητο, εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από Lego

Το όνειρο των παιδιών όλου του κόσμου που έπαιζαν ή παίζουν ακόμη με Lego έκανε πραγματικότητα ένας Ρουμάνος τεχνικός.

Ένα αυτοκίνητο, που είναι κατασκευασμένο από Lego, κυκλοφόρησε στους δρόμους της Μελβούρνης. Ναι, καλά ακούσατε!

Ο Αυστραλός επιχειρηματίας Στιβ Σαμαρτίνο χρηματοδότησε την "τρελή" ιδέα του Ρουμάνου και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε.

Το αυτοκίνητο Lego κινείται με αέρα και μπορεί να φτάσει μέγιστη ταχύτητα τα 20 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Οι δύο άνδρες χρησιμοποίησαν πάνω από 500.000 τουβλάκια Lego για να ολοκληρώσουν το όχημα, αλλά πριν γίνει αυτό, η κατασκευή του στήριχθηκε σε ένα... τιτίβισμα.

Τα χρήματα για την εκπόνηση του σχεδίου συγκεντρώθηκαν μετά τη δημοσίευση ενός tweet από το Ρουμάνο τεχνικό, ο οποίος ζητούσε μέσω του κοινωνικού δικτύου ενδιαφερόμενους να επενδύσουν σε ένα φοβερό σχέδιο.

Συγκεκριμένα,ο Ρουμάνος, που είχε την πρωτότυπη ιδέα, έγραψε στο Twitter: "Όποιος ενδιαφέρεται να επενδύσει 500-1000 δολάρια σε ένα φοβερό σχέδιο που δεν έχει ξαναγίνει, να μου στείλει tweet. Χρειάζομαι περίπου 20 άτομα".

Το αυτοκίνητο διαθέτει τέσσερις μηχανές που λειτουργούν με αέρα και 256 πιστόνια, όλα φτιαγμένα από Lego!

"Δεν με ενθουσίαζαν ποτέ ούτε τα Lego, ούτε τα αυτοκίνητα», παραδέχθηκε ο Στιβ Σαμαρτίνο.

"Αυτό που με ενθουσιάζει είναι η τεχνολογία και ήθελα να δείξω τι είναι δυνατόν να γίνει όταν ένα σχέδιο υλοποιείται με συμμετοχική χρηματοδότηση και ταλαντούχους νέους. Γνώρισα αυτόν τον τρελό Ρουμάνο στο διαδίκτυο και σκεφτήκαμε την ιδέα γιατί ήξερα ότι δεν μπορώ να τη χρηματοδοτήσω μόνος μου", προσθέτει ο ίδιος.

Οι δύο άντρες χρειάστηκαν 18 μήνες για να κατασκευάσουν το αυτοκίνητο, το οποίο συναρμολογήθηκε στη Ρουμανία και μεταφέρθηκε στην Αυστραλία, όπου μεγάλο τμήμα του χρειάστηκε να ξανασυναρμολογηθεί.

"Οδηγήσαμε το αυτοκίνητο στα προάστια της Μελβούρνης. Η μηχανή είναι εύθραυστη και ο μεγαλύτερος φόβος μας είναι μία γιγάντια έκρηξη από Lego, που μπορεί να τραυματίσει κάποιον διερχόμενο", δήλωσε ο Αυστραλός χρηματοδότης.

Προς το παρόν, πάντως, δεν σκοπεύουν να κατασκευάσουν άλλο όχημα.

"Ήμουν χωμένος στα Lego για τέσσερις εβδομάδες και τα δάχτυλά μου πονάνε ακόμη, επομένως αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι να φτιάξω κι άλλο", παραδέχθηκε ο Στιβ Σαμαρτίνο. Δε ρώτησε βέβαια τη γνώμη του Ρουμάνου συνεργάτη του...