Audi R8 : Ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο με αυτονομία 400 χιλιομέτρων

Πώς θα μπορούσε ένα ηλεκτρικό supercar να κάνει 400 χιλιόμετρα, χωρίς να χρειαστεί φόρτιση εν τω μεταξύ; Την απάντηση δίνει η Audi μέσω του R8 e-tron.

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το υπεραυτοκίνητό της θα μπορεί να διανύει 400 χλμ. με μία φόρτιση.

Το e-tron επρόκειτο να λανσαριστεί το 2012. Παρόλ' αυτά όμως το πρότζεκτ έμεινε στα συρτάρια της εταιρείας. Ο λόγος ήταν ότι “τα ηλεκτρικά sportscar δεν έχουν τη δυνατότητα να διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα και ως εκ τούτου η επένδυση δεν ήταν συμφέρουσα”. Αυτό τουλάχιστον ακούστηκε από την πλευρά της εταιρείας.

Δημοσιεύματα όμως που βλέπουν τελευταία το φως της δημοσιότητας ανατρέπουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοινώνει ότι πραγματοποιήθηκαν αναβαθμίσεις στις μπαταρίες του μοντέλου από το τμήμα μελέτης & ανάπτυξης με αποτέλεσμα να μπορεί να βγάλει “απνευστί” και τα 400 χιλιόμετρα χωρίς καμία διακοπή!

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ έρχεται σε αντίθεση με το αρχικό, το οποίο έδινε αυτονομία έως και τα 215 χιλιόμετρα. Οι πληροφορίες που διαρρέουν από την εταιρεία αναφέρουν ότι το R8 e-tron θα μπει στη γραμμή παραγωγής το 2014, σε περιορισμένο αριθμό μονάδων.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του R8 e-tron δεν έχουν ακόμα γίνει γνωστά. Παρόλ' αυτά όμως το προηγούμενο μοντέλο εφοδιαζόταν με 2 ηλεκτροκινητήρες με τη συνολική απόδοση τους να φτάνει τους 381 ίππους και 820 Nm ροπής. Μάλιστα, τα 0-100 έρχονταν σε μόλις 4,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα έφτανε τα 200 χλμ./ώρα.

Σχετικά Tags
Audi