H BMW μειώνει τις εκπομπές CO2

H BMW μειώνει τις εκπομπές CO2

«Μέχρι το 2025, το παγκόσμιο portfolio των οχημάτων μας θα περιλαμβάνει 25 πλήρως, ή μερικώς ηλεκτρικά μοντέλα»

Το BMW Group μείωσε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) από το στόλο νέων οχημάτων του στην Ευρώπη (EU 28) στα 122 γρ/χλμ. Συγκριτικά με το 2016, η τιμή αυτή σηματοδοτεί μία περαιτέρω μείωση 2 γρ/χλμ (2016: 124γρ/χλμ). Το Group, επί αρκετά χρόνια μειώνει τις εκπομπές CO2 από τον Ευρωπαϊκό στόλο οχημάτων του, καθώς από το 1995, οι μέσες εκπομπές CO2 νέων μοντέλων του Group που έχουν πουληθεί στην Ευρώπη, έχουν μειωθεί πάνω από 42%.

Το 2017, το BMW Group πούλησε πάνω από 100.000 ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα, ενώ πέρσι πέτυχε τις περισσότερες ταξινομήσεις πλήρως ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων από οποιονδήποτε άλλο Ευρωπαίο κατασκευαστή, με μερίδιο 21%. Στην κατηγορία ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων, το μερίδιο του Group είναι ήδη τρεις φορές μεγαλύτερο από το αντίστοιχο στην αγορά συμβατικών μοντέλων.

«Μέχρι το 2025, το παγκόσμιο portfolio των οχημάτων μας θα περιλαμβάνει 25 πλήρως, ή μερικώς ηλεκτρικά μοντέλα. Πέρσι στην Φρανκφούρτη αποκαλύψαμε το όραμά μας για το μέλλον της ηλεκτρικής μετακίνησης με το i Vision Dynamics. Το όχημα αυτό θα γίνει πραγματικότητα, θα είναι το i4 και θα το κατασκευάσουμε στο Μόναχο», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της μάρκας.

 Νίκος Τσάδαρης