Το όνειρο που γίνεται πραγματικότητα στο Ράλι Ντακάρ 

Το όνειρο που γίνεται πραγματικότητα στο Ράλι Ντακάρ 

«Dream ... Dare ... Live it»

Με το σύνθημα  «Dream ... Dare ... Live it» που αποτελεί “σήμα” κατατεθέν του διάσημου Ράλι Ντακάρ, ένας άνδρας κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, ο Mindaugas Plukys αφού αγόρασε το pickup, βρήκε χορηγούς για να τον βοηθήσουν  να το τροποποιήσει κατάλληλα προκειμένου να λάβει μέρος στον σκληροτράχηλο αγώνα, αλλά  και για  να το μεταφέρει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού Ωκεανού, στη γραμμή εκκίνησης του Ράλι Ντακάρ, στη Λίμα του Περού. Μετά τη διαπίστευση Τύπου που έλαβε από τους διοργανωτές του θεσμού, θα ακολουθήσει την ίδια διαδρομή με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες,  αρχίζοντας στις 6 Ιανουαρίου και στέλνοντας  άρθρα, εικόνες και βίντεο για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η χρονική στιγμή για αυτό το “ταξίδι ζωής”  δεν θα μπορούσε να είναι πιο τέλεια για τον Mindaugas. Και αυτό γιατί το εξαντλητικό Ράλι Ντακάρ γιορτάζει τα 40α  γενέθλιά του, όπως και ο ίδιος μέσα στο 2018.

Ο Mindaugas δήλωσε: "Υπάρχει κάτι στο Ράλι Ντακάρ που πάντα με ενέπνεε. Σχεδιάζω αυτή την περιπέτεια πέντε χρόνια και πάντα έλεγα ότι θα το έκανα πριν από τα 40ά μου γενέθλια. Επομένως ο πρωταρχικός στόχος μου ήταν να φτάσω στη Νότια Αμερική τον Ιανουάριο του 2018".

Ο Mindaugas ζει στο Βίλνιους της Λιθουανίας και εργάζεται για το τμήμα επικοινωνίας της Nissan στην  Βαλτική. Αγόρασε ένα Nissan Navara τον Σεπτέμβριο του 2017 και από τότε συνεργάζεται με προμηθευτές εξαρτημάτων για την αναβάθμιση του. Στόχος του, είναι να αντιμετωπίσει με επιτυχία μια διαδρομή που πολλοί θεωρούν ως τον πιο σκληρό αγώνα αντοχής στον κόσμο.

Πρόκειται για ένα μοντέλο Double Cab, το οποίο κινείται με κινητήρα diesel των 2.3 λίτρων 160ίππων και κιβώτιο των έξι ταχυτήτων. “Ντυμένο” σε χρώμα Flame Red, το ύψος του οχήματος αυξήθηκε κατά 4 εκ.  με το σύστημα ανάρτησης Old Man Emu. Με επιπρόσθετα γνήσια αξεσουάρ όπως οι «πλευρικές μπάρες» και η πίσω μπάρα του προφυλακτήρα, αναβαθμίστηκε το στυλ και βελτιώθηκε η ανθεκτικότητα του, ενώ στα συν συγκαταλέγεται και η προστατευτική ποδιά της Rival.

Για τις νύχτες του Ράλι, θα φροντίσει μια φωτεινή ράβδος με προβολείς LED της Hella, ενώ η πλαστική επένδυση του χώρου φόρτωσης με το σχετικό κάλυμμα αλουμινίου, θα παρέχουν την προβλεπόμενη ασφάλεια και προστασία κατά την αποθήκευση και την μεταφορά φορτίων και αντικειμένων.

Στην οροφή υπάρχουν cross bars της Thule και σχάρα οροφής, καθώς και μία μπάρα LED Lazer Triple R 16, για πρόσθετο φωτισμό. Την εξωτερική εμφάνιση πλαισιώνουν ζάντες αλουμινίου μαύρου χρώματος 18 ιντσών.

Μέσα στο κόκπιτ, υπάρχει ένας μετατροπέας ισχύος 220V, συν τέσσερις πρόσθετες υποδοχές USB.

Ο Mindaugas, ο οποίος συνοδεύεται από τον φωτογράφο Andrius Laucius, θα ακολουθήσει τους αγωνιζόμενους καθώς αυτοί θα ξεκινήσουν,  από τη γραμμή εκκίνησης του Dakar Rally,  στις 6 Ιανουαρίου. Σε δύο εβδομάδες, με 14 ειδικές, και 9.000 χιλιόμετρα σε τρεις χώρες, το πλήρωμα σχεδιάζει να φτάσει στην γραμμή τερματισμού, στην Κόρδοβα της  Αργεντινής.

Παρακαλούμε περιμένετε ...