Ford EcoSport με κινητήρα ντίζελ 1.5 EcoBlue

Ford EcoSport με κινητήρα ντίζελ 1.5 EcoBlue

Με απόδοση 125 ίππων

Το ανανεωμένο Ford EcoSport εξοπλίζεται με κινητήρα ντίζελ 1.5 EcoBlue απόδοσης 125 ίππων. Ο ανανεωμένος τετρακύλινδρος κινητήρας υιοθετεί καινοτόμες τεχνολογίες, όπως: Ανακυκλοφορία καυσαερίων υπό χαμηλή πίεση και εναλλάκτης νερού-αέρα για την εισαγωγή για πιο αποδοτική καύση και μειωμένους ρύπους. Ενσωματωμένη πολλαπλή εισαγωγής για βελτιστοποιημένη αναπνοή κινητήρα. Υπερσυμπίεση χαμηλής αδράνειας για ταχύτερη, καλύτερη ελεγχόμενη απόκριση υπερπλήρωσης, υλικά και εξαρτήματα κινητήρα σχεδιασμένα για υψηλές θερμοκρασίες. Σύστημα ψεκασμού καυσίμου υψηλής πίεσης, πιο άμεσης απόκρισης, πιο αθόρυβο και μεγαλύτερης ακρίβειας.

Όταν ο κινητήρας ντίζελ 1.5 EcoBlue απόδοσης 125 ίππων συνδυάζεται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης Ford Intelligent All Wheel Drive, η εργοστασιακή κατανάλωση είναι 4,5 λίτρα/100χλμ. Εκπομπές CO2 119 γραμ./χλμ.

Το Intelligent All Wheel Drive αξιολογεί το επίπεδο πρόσφυσης των τροχών στο δρόμο και μπορεί να προσαρμόσει την κατανομή ροπής έως 50:50 εμπρός / πίσω σε λιγότερο από 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου – είκοσι φορές ταχύτερα από το ανοιγόκλεισμα του ματιού. Το σύστημα κατανέμει ομαλά τη ροπή μεταξύ και των τεσσάρων τροχών και προσφέρει πιο σίγουρη απόδοση στο δρόμο κυρίως σε ολισθηρές συνθήκες.

Όταν απουσιάζει η τετρακίνηση, περιορίζονται η κατανάλωση και οι εκπομπές ρύπων.