Η McLaren Senna σχεδιάστηκε για να γίνει το «απόλυτο» αυτοκίνητο

Η McLaren Senna σχεδιάστηκε για να γίνει το «απόλυτο» αυτοκίνητο

Θα παραχθούν μόλις 500 οχήματα

Η McLaren Senna έχει σχεδιαστεί με σκοπό να αποτελέσει το «απόλυτο» αυτοκίνητο της McLaren για το δρόμο. Το μοντέλο θα κατασκευαστεί σε μόλις 500 μονάδες με την τιμή να έχει οριστεί στη Μεγάλη Βρετανία στις 750.000 λίρες (περίπου 855.000 ευρώ).

Η νέα McLaren Senna προσφέρει κορυφαία αεροδυναμική, ενώ το ντιζάιν δείχνει τις επιθετικές διαθέσεις της. Με σύστημα ανάρτησης που κάνει κορυφαία την πρόσφυση είναι έτοιμη να δείξει στους ανταγωνιστές «τα δόντια» της. Ξεχωρίζουν τα ενεργά πτερύγια στις εισαγωγές, τα περιμετρικά σπόιλερ και η πίσω αεροτομή.

Στο εσωτερικό τα υλικά είναι αποκλειστικά ανθρακονήματα, ενώ τα carbon λεπτά καθίσματα θα είναι μοναδικής σχεδίασης για κάθε μια από τις 500 Senna που θα κατασκευαστούν. Ωστόσο ο οδηγός θα έχει στη διάθεσή του μια λεπτή οθόνη αντί για πίνακα οργάνων, ενώ σε αυτήν φιλοξενούνται όλες οι δυνατότητες των συστημάτων πολυμέσων.

Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο σύνολο του μοντέλου κρατούν χαμηλά το βάρος που είναι στα 1.198 κιλά. Η ανάρτηση είναι εξελιγμένη και είναι ανάλογη με αυτή της McLaren P1 και φέρει ανεξάρτητα διπλά ψαλίδια, υδραυλικά αμορτισέρ και αντιστρεπτικές ράβδους.

Ο 4λιτρος V8 biturbo κινητήρας αγγίζει τους 789 ίππους και συνδυάζεται με 7τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη κιβώτιο. Η παραγωγή της νέας McLaren Senna θα ξεκινήσει τον τρίτο τρίμηνο του 2018, λίγο μετά την Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο. Το 2019 θα ακολουθήσει η τριθέσια BP23 που θα αποτελέσει την συνέχεια της θρυλικής McLaren F1, η οποία θα κατασκευαστεί σε μόνο 106 μονάδες. Το αξιοσημείωτο για αυτό το μοντέλο είναι ότι έχουν ήδη πουληθεί όλες οι μονάδες.