Στη Βαλένθια η παραγωγή του επόμενου Kuga

Στη Βαλένθια η παραγωγή του επόμενου Kuga

Η Ford επενδύει πάνω από 750 εκατομμύρια ευρώ στην παραγωγή της στην Ισπανία

Η Ford επενδύει πάνω από 750 εκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιο παραγωγής στη Βαλένθια της Ισπανίας. Η νέα επένδυση ανεβάζει το συνολικό ποσό που έχει επενδυθεί στις δραστηριότητες της μάρκας στην Βαλένθια σε περίπου 3 δισ. ευρώ από το 2011. Η Βαλένθια θα είναι το εργοστάσιο παραγωγής της επόμενης γενιάς Kuga.

Απασχολώντας πάνω από 8.000 άτομα σε όλες τις δραστηριότητές της, η νέα επένδυση θα  βοηθήσει στην εξασφάλιση θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο της Βαλένθια. Η επένδυση στοχεύει στη βελτίωση του κόστους και της παραγωγικότητας μέσω συνεργασίας της ομάδας διοίκησης, των συνδικάτων και του ανθρωπίνου δυναμικού.

Σήμερα, περίπου το 25% όλων των επιβατικών οχημάτων που πωλούνται στην Ευρώπη είναι SUV. Το Kuga πλησιάζει το 50% του όγκου παραγωγής οχημάτων στη Βαλένθια. Οι Ευρωπαϊκές πωλήσεις του Kuga από την αρχή της χρονιάς είναι 126.900, βελτίωση 22% συγκριτικά με το ίδιο διάστημα το 2016. Το Kuga είναι το τρίτο σε πωλήσεις μοντέλο της φίρμας στην Ευρώπη, μετά τα Fiesta και Focus.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ανακοίνωση της νέας επένδυσης και την επόμενη γενιά Kuga θα δημοσιευτούν όταν πλησιάζει το λανσάρισμα.

Τα εργοστάσια παραγωγής οχημάτων και κινητήρων της Ford στη Βαλένθια έχουν κατασκευάσει πάνω από 12 εκατομμύρια οχήματα και 16 εκατομμύρια κινητήρες από το 1976 που ξεκίνησαν οι εργασίες, και είναι από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς οχημάτων στην Ισπανία.

Εκτός από το μεσαίο SUV Kuga, η Βαλένθια είναι η  μοναδική πηγή παραγωγής του οχήματος μεταφοράς προσωπικού Tourneo Connect και του ελαφρού επαγγελματικού Transit Connect, καθώς και όλης της γκάμας μοντέλων Mondeo, S-MAX και Galaxy.

Στη Βαλένθια κατασκευάζονται τα περισσότερα προϊόντα και οχήματα σε όγκο από οποιοδήποτε άλλο εργοστάσιο της μάρκας στην Ευρώπη, ενώ περίπου το 90% της παραγωγής του εργοστασίου εξάγεται σε πάνω από 75 χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ.