Ανάκληση οχημάτων Mercedes GLE

Ανάκληση οχημάτων Mercedes GLE

Σχετικά με ενεργοποίηση των πεντάλ φρένου

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, ανακοίνωσε ότι, η Mercedes-Benz Group AG σε συνεργασία με την Star Automotive Ελλάς Μονοπρόσωπη Α.Ε.Ε., Γενικό αντιπρόσωπο και εισαγωγέα των Mercedes στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης του μοντέλου GLE (23Ρ5496340).

Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει 287 οχήματα, και αφορά σε μοντέλα τύπου GLE παραγωγής έτους 2023. Στα επηρεαζόμενα οχήματα, ενδέχεται υπό ορισμένες συνθήκες (όπως ηλεκτρική λειτουργία σε συνθήκες υγρασίας) να απαιτείται αυξημένη δύναμη ενεργοποίησης στο πεντάλ φρένου. Κάτι τέτοιο, σε περίπτωση μη εφαρμογής της απαιτούμενης υψηλής δύναμης ενεργοποίησης, θα είχε ως αποτέλεσμα, η απόσταση πέδησης να επιμηκυνθεί προσωρινά. Κατά συνέπεια, και εξαιτίας αυτού του γεγονότος, δεν μπορεί να αποκλειστεί ο αυξημένος κίνδυνος ατυχημάτων κατά την διάρκεια λειτουργίας των οχημάτων που εμπίπτουν στην εν λόγω καμπάνια ανάκλησης και, κατ’ επέκταση ο κίνδυνος τραυματισμού.

Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Συνεργάτη του δικτύου Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών οχημάτων Mercedes-Benz, προκειμένου, και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να ενημερωθεί προληπτικά το λογισμικό εγκεφάλου ESP των εμπλεκομένων οχημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης Πελατών της Star Automotive Ελλάς στα τηλέφωνα 00800 97777777 ή 0030 2112111597.