Formula 1: Απεργία απειλεί με ακύρωση το Grand Prix του Μονακό

Formula 1: Απεργία απειλεί με ακύρωση το Grand Prix του Μονακό

Συνδικάτο εργαζομένων στον τομέα της ενέργειας απειλεί να βυθίσει στο «σκοτάδι» σημεντικές διοργανώσεις στη Γαλλία

Ένα συνδικάτο εργαζομένων στον τομέα της ενέργειας απείλησε πως δεν θα επιτρέψει την ομαλή διεξαγωγή του Grand Prix του Μονακό που θα γίνει την Κυριακή 6 Μαΐου για το πρωτάθλημα της Formula 1, σε μια ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές της κυβέρνησης του Εμμανουέλ Μακρόν στο εθνικό συνταξιοδοτικό σύστημα της Γαλλίας, οι οποίες αύξησαν την ηλικία της συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη.

Το Grand Prix του Μονακό δεν θα είναι το μόνο «σημαντικό» γεγονός που κινδυνεύει η διεξαγωγή του από το συνδικάτο, το οποίο έκανε λόγο πως έχει βάλει στο στόχαστρό του και το τουρνουά τένις «Ρολάν-Γκαρός», το φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών και το φεστιβάλ τέχνης στην Αβινιόν. Χαρακτηριστικά, όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Fédération Nationale des Mines et de l’Énergie, που κήρυξε «100 μέρες οργής» ως απάντηση στις μεταρρυθμίσεις του Γάλλου προέδρου:

«Εκατό μέρες οργής, εκατό μέρες για να νικήσουμε. Τον Μάιο, κάντε ό,τι θέλετε! Το φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών, το Grand Prix του Μονακό, το Ρολάν-Γκαρός, το φεστιβάλ τέχνης στην Αβινιόν μπορεί να καταλήξουν όλα στο "σκοτάδι". Δεν θα το βάλουμε κάτω»!