Formula 1: Απειλές δέχεται ο οδηγός που «βοήθησε» άθελα του τον Φερστάπεν να πάρει το πρωτάθλημα

Formula 1: Απειλές δέχεται ο οδηγός που «βοήθησε» άθελα του τον Φερστάπεν να πάρει το πρωτάθλημα

Ο Νικολά Λατίφι αποκάλυψε ότι έχει γίνει η ζωή του «κόλαση»

Το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 ολοκληρώθηκε με τον Μαξ Φερστάπεν να παίρνει τον τίτλο μέσα από τα χέρια Λιούις Χάμιλτον στον τελευταίο γύρο, σε ένα φινάλε που θα μνημονεύεται για χρόνια. Ο Ολλανδός, όμως, δεν θα είχε τη δυνατότητα να προσπεράσει τον Βρετανό αν δεν είχε μπει προηγουμένως το Safety Car λόγω του ατυχήματος του Νικολά Λατίφι, ο οποίος αποκάλυψε τώρα ότι δέχεται απειλές κατά της ζωής του και υβριστικά μηνύματα μέσω των social media.

Το Γκραν Πρι στο Άμπου Ντάμπι φαινόταν ότι θα ολοκληρωνόταν με νίκη του Χάμιλτον, ο οποίος είχε σαφές προβάδισμα. Πέντε γύρους πριν το τέλος, όμως, ο Καναδός οδηγός της Williams, τράκαρε, με συνέπεια να μπει το Safety Car. Γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να εκμηδενιστούν οι αποστάσεις ανάμεσα στους οδηγούς.

Από εκεί και πέρα, η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Φερστάπεν κόλλησε πίσω από τον Χάμιλτον και τον προσπέρασε στον τελευταίο γύρο, παίρνοντας και το πρωτάθλημα.

Κατόπιν τούτου ο Λατίφι έκανε ανάρτησή, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Προσπαθώ να βρω τον καλύτερο τρόπο να χειριστώ την όλη κατάσταση. Τα αγνοώ και συνεχίζω ή το αντιμετωπίζω και θίγω μια λυπηρή πραγματικότητα για κάποιον που χρησιμοποιεί τα social media; Δεν διαβάζω κάποιο σενάριο, αλλά λέω αυτό που σκέφτομαι. Η χρήση των social media ως μέσο για να επιτεθείς σε κάποιον με μηνύματα μίσους, ύβρις και να κάνεις απειλές είναι σοκαριστικό.

Δεν ήταν μεγάλη έκπληξη για εμένα, διότι είναι η πραγματικότητα που ζούμε σήμερα. Γνωρίζω πως μιλούν αρνητικά για εμένα στο διαδίκτυο, πιστεύω πως κάθε αθλητής που αγωνίζεται σε παγκόσμιο σκηνικό βρίσκεται συνεχώς υπό ακραία κρίση του κοινού. Αλλά όπως έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν σε πολλά αθλήματα, χρειάζεται μόνο ένα συμβάν τη λάθος στιγμή που αναδεικνύει τον χειρότερο εαυτό των ανθρώπων που αυτοαποκαλούνται «οπαδοί» του αθλήματος».