Ο τελικός του FIA Junior WRC στο Ακρόπολις 2022

Ο τελικός του FIA Junior WRC στο Ακρόπολις 2022

Οι πρωταθλητές του αύριο θα οδηγούν Ford Fiesta Rally3

Οι πρωταθλητές του αύριο θα οδηγούν Ford Fiesta Rally3
Τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Ράλλυ Ακρόπολις θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι μελλοντικοί Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Ράλλυ, καθώς ο εθνικός μας αγώνας περιλαμβάνεται ανάμεσα στους πέντε που θα αναδείξουν τον πρωταθλητή FIA Junior WRC του 2022.

Μόλις λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του Slalom Challenge στο «Μαρκόπουλο Park» από όπου θα προκύψουν ένας νέος και μία νέα οδηγός ηλικίας μεταξύ 18 και 26 ετών, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο θεσμό ανάδειξης νέων ταλέντων, Rally Star, η FIA ανακοίνωσε το ημερολόγιο του Πρωταθλήματος Junior WRC για το 2022. Όπως και φέτος, ο θεσμός στον οποίο αγωνίζονται νεαρά ανερχόμενα αστέρια του αθλήματος θα περιλαμβάνει πέντε αγώνες, με το Ράλλυ Ακρόπολις και τον αγώνα της Σουηδίας να αποτελούν νέες εισόδους στο ημερολόγιο, δίπλα στις επιτυχημένες διοργανώσεις των Ράλλυ Κροατίας, Πορτογαλίας και Εσθονίας.

Η επιλογή των συγκεκριμένων γύρων του Πρωταθλήματος έγινε με γνώμονα τη συμμετοχή των νεαρών οδηγών σε κάθε είδους επιφάνεια.

Έτσι, το Junior WRC θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο από τις χιονισμένες ειδικές διαδρομές της Σουηδίας, πριν μεταβεί στην απαιτητική άσφαλτο της Κροατίας, τον Απρίλιο. Ο επόμενος γύρος, ένα μήνα αργότερα, θα είναι το Ράλλυ Πορτογαλίας, που φημίζεται για το γλιστερό χωμάτινο οδόστρωμά του, ενώ το καλοκαιρινό ραντεβού έχει οριστεί στις γρήγορες χωμάτινες διαδρομές του Ράλλυ Εσθονίας, που θα φιλοξενήσει το θεσμό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Η αυλαία θα πέσει επί ελληνικού εδάφους στις 8-11 Σεπτεμβρίου, με τα πληρώματα να καλούνται να αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά τις δυσκολίες του Ράλλυ Ακρόπολις, μέσα από το οποίο μπορεί να αναδειχθεί και ο μεγάλος νικητής, με έπαθλο τη συμμετοχή του το 2023 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, και συγκεκριμένα σε τέσσερις αγώνες της κατηγορίας WRC2 με ένα M-Sport Fiesta Rally2.

Σε ό,τι αφορά το Πρωτάθλημα του 2022, για πρώτη φορά τα αυτοκίνητα θα είναι τετρακίνητα, και συγκεκριμένα Fiesta Rally3 της M-Sport Πολωνίας, εισάγοντας με ιδανικό τρόπο τους νέους οδηγούς στον πραγματικό κόσμο του WRC.

Ο διευθυντής του πρωταθλήματος, Maciej Woda, θεωρεί ότι το ημερολόγιο περιέχει ένα τέλειο μείγμα κλασικών αγώνων του Πρωταθλήματος και πιο σύγχρονων προσθηκών. «Έχουμε εργαστεί πολύ σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι τα πληρώματα Junior WRC του επόμενου έτους θα αποκτήσουν ευρεία εμπειρία σε κάθε επιφάνεια που έχει να προσφέρει το WRC, σε μια προσπάθεια να τους προετοιμάσουμε για τη μελλοντική τους καριέρα», εξήγησε.

«Σκοπός του Πρωταθλήματος είναι να παρέχει μια προσιτή εισαγωγή στο WRC, οπότε ένα ισορροπημένο και αντιπροσωπευτικό ημερολόγιο είναι υψίστης σημασίας».

Νίκος Τσάδαρης

Παρακαλούμε περιμένετε ...